Menu

Barcelona gelijk

MADRID (RTR) - Barcelona heeft aan de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano een punt overgehouden. Het duel tussen de nummer vier en vijf van de Spaanse competitie eindigde in 2-2. Frank de Boer maakte het tweede doelpunt voor de Catalanen.

De Bosniër Elvir Bolic opende in het Teresa Rivero stadion met het hoofd de score voor Vallecano, de Spaanse international Gerard gaf meteen antwoord namens Barcelona. Patrick Kluivert en Marc Overmars waren in de eerste helft dreigend voor de bezoekers. Kluivert raakte het houtwerk.

De goal van De Boer kwam in de 66e minuut, op een pass van Guardiola die zijn tienjarig jubileum vierde bij Barcelona. De Boer veroorzaakte zeven minuten later echter een strafschop, die Pablo Sanz benutte. Een goal van Barcelona in de slotfase werd afgekeurd, omdat Luis Enrique de doelman van Vallecano attaqueerde.

Real Madrid nam zaterdag de leiding over van Valencia door bij Espanyol in Barcelona met 2-1 te zegevieren. Daardoor kwam de Koninklijke op 29 punten, een meer dan Valencia, dat zondag echter nog speelt tegen Malaga. Morientes (4e minuut) en Figo (12e) zorgden voor een snelle voorsprong, die alleen in de 21e minuut door Pechettino slonk.

Landskampioen Deportivo la Coruna ging met 3-1 onderuit bij Alaves, de club van Jordi Cruijff. Victor gaf de bezoekers wel de leiding, maar Moreno (2) en Alonso scoorden vervolgens voor Alaves, dat vijfde is in de tussenstand.