Menu

Barcelona laat punten liggen

PRIMERA DIVISION (ANP) - Barcelona liet zaterdag in de Primera Division twee belangrijke punten liggen in Malaga. Het elftal van trainer Lorenzo Ferrer speelde weliswaar beter maar was niet effectief in de afwerking. Malaga-doelman Contreras kreeg daarvoor een schouderklopje. Zijn collega aan de overzijde, Reina voorkwam vlak voor rust een achterstand.

In blessuretijd kreeg Philip Cocu de mooiste kans op de overwinning. Contreras maakte met de nodige moeite echter ook zijn inzet onschadelijk. Kluivert stond in de punt van de aanval, geflankeerd door Overmars en Rivaldo. Frank de Boer organiseerde de defensie met Abelardo. Reiziger begon in de basis. In de 71e minuut maakte hij plaats voor Gabri.

Twee doelpunten van Roy Makaay hebben puntenverlies van Deportivo la Coruna zaterdagavond niet kunnen voorkomen. De Spaanse kampioen kwam bij Athletic Bilbao niet verder dan 2-2. Barcelona kon de druk op koploper Real Madrid evenmin opvoeren. De Catalaanse miljoenenploeg werd in Malaga op 0-0 gehouden.

Bilbao begon sterk tegen Deportivo. Dat resulteerde al na acht minuten in een voorsprong door een treffer van Larrainzar na een hoekschop van Guerrero. Makaay, spelend als diepe spits met Fran en Pandiani achter zich, herstelde het evenwicht een half uur later met een kopbal.

De Nederlandse aanvaller maakte voor rust ook nog 1-2. Hij profiteerde gehaaid van een blunder van verdediger Aitor Larrazabal en schoot koel raak. Het was niet genoeg voor drie punten. Larrazabal mocht ver in de tweede helft zijn fout goedmaken door een strafschop te benutten.(ANP)