Menu

Barcelona naar zege met 4 Ajacieden

BARCELONA (ANP) - Barcelona is de Spaanse competitie gestart met een moeizame overwinning op Malaga. Voor eigen publiek werd het zaterdagavond 2-1. Beide doelpunten van Barcelona kwamen op naam van de Braziliaan Rivaldo, die daarvoor al in de eerste helft tekende. Ook Real Madrid begon met een overwinning. Valencia werd met 2-1 verslagen. Raul was in de slotfase de grote man door twee keer te scoren.

Barcelona speelde zaterdag met veel Nederlanders. Reiziger, Cocu, Frank de Boer en aankoop Overmars kregen een plaats in de basis. Reiziger en Overmars haalden het einde niet. Verdediger Reiziger maakte na 63 minuten plaats voor Abelardo, Overmars moest zijn plaats in de 76e minuut afstaan aan De la Pena. Net daarvoor had Malaga, met Kiki Musampa in de basis, de achterstand via Dario Silva tot 2-1 teruggebracht.

Real Madrid kreeg in de herhaling van de finale van de Champions League tegen Valencia veertien minuten voor het einde een schok te verwerken. Middenvelder Mendieta bracht Valencia toen uit een strafschop op 1-0. Een minuut later maakte Raul gelijk. De spits was helemaal de held toen hij vier minuten ook de winnende treffer voor zijn rekening nam. De Portugees Figo, voor 130 miljoen gulden weggehaald bij rivaal Barcelona, kende een moeilijk debuut.

Landskampioen Deportivo la Coruna startte ook met een zege. De enige treffer tegen Athletic Bilbao werd uit een strafschop gemaakt door Victor.