Menu

Barcelona speelt weer met 4-4 gelijk

Voor de tweede opeenvolgende week heeft Barcelona met 4-4 gelijkgespeeld. Beide keren redde de club het punt in de laatste minuut. Nu thuis tegen Zaragoza, de vorige wedstrijd tegen Villareal.

Bij rust leidde Zaragoza met 0-2, door Esnaider en Jamelli. Daarna werd het 1-2 door Overmars, heel fraai, 1-3 door Ignacio, 2-3 door Kluivert, 2-4 door Esnaider, 3-4 door Kluivert en gelijk door Rivaldo.

Een week eerder tegen Villareal was Kluivert nog verantwoordelijk voor maar liefst drie treffers. Hij maakte destijds in blessuretijd gelijk. In dat duel miste Rivaldo ook nog eens een strafschop. Barcelona speelde met vijf Nederlanders, De Boer, Cocu, Reiziger, Kluivert en Overmars. De laatste was de uitblinker.

Door in totaal twee punten in beide meer dan gekke duels blijft Barca nog in de race voor kwalificatie voor de Champions League. Wel werd het verschil met Real Madrid groter, veertien punten liefst. De koploper scoorde tegen Villareal ook vier keer, maar kreeg geen doelpunt tegen. Guti had de hoofdrol met drie treffers, Roberto Carlos schoot er een in.

Valencia, in gedachten mogelijk al bij de Champions League-ontmoeting met Arsenal, verloor thuis van Alaves. De nummer zes, al nagenoeg zeker van de eindstrijd van de UEFA-beker, won met 2-1. Sterspeler Mendieta schoot bij Valencia in eigen doel. Bij Alaves was Jordi Cruijff basisspeler, oud-Groninger Magno viel in. De Noor Eggen werd matchwinner.

Deportivo staat tweede, op acht punten van Real Madrid. Het won van Osasuna, 2-1. Makaay maakte de 1-1, nadat Osasuna door Rosado op voorsprong was gekomen. Fernando besliste de wedstrijd voor de favoriet.