Menu

Barcelona verliest in blessuretijd

BARCELONA (ANP) - Barcelona is verder achterop geraakt in de race om de Spaanse voetbaltitel. Na de 2-3 thuisnederlaag tegen landskampioen Deportivo la Coruna moeten de Catalanen voorlopig genoegen nemen met de vierde positie op de ranglijst en een achterstand van elf punten op koploper Real Madrid.

Het was de tweede achtereenvolgende nederlaag van Barcelona. Vorige week blameerden de Catalanen zich door met 4-0 van Racing Santander te verliezen.

De hekkensluiter was zaterdag bij Real Madrid geen stunt gegund en verloor met 1-0. Raul maakte de enige treffer voor de lijstaanvoerder die zichtbaar vermoeid was van de midweekse krachtmeting met Lazio Roma. Valencia klom door een 0-2 zege bij Las Palmas naar de derde plaats. De verliezend finalist van de Champions League zag Sanchez en Aimar scoren en heeft negen punten minder dan Real Madrid.

Nummer twee Deportivo la Coruna volgt op vier punten. Victor was de grote man bij de landskampioen. De aanvaller scoorde een kwartier voor tijd de 2-2 en besliste de wedstrijd drie minuten in blessuretijd. Makaay, hersteld van een knieblessure, bereidde de openingstreffer van Djalminha voor. Rivaldo en Luis Enrique bezorgden Barcelona een 2-1 voorsprong.

Kluivert, Reiziger, Frank de Boer en Cocu speelden de hele wedstrijd bij Barcelona. Zenden werd na de eerste helft vervangen. Ondanks de nederlaag heeft trainer Ferrer van Barcelona de titel nog niet uit zijn hoofd gezet. ,,Real Madrid is nu favoriet maar je moet ons nog niet afschrijven. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan. Ik geloof er nog steeds in.''