Menu
Barcelona weer eens op podium?

Barcelona weer eens op podium?

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met FC Barcelona.

Deelname van FC Barcelona is ontegenzeggelijk goed voor de uitstraling van de Future Cup. Want wie wil nu niet de beste voetbalclub ter wereld te gast hebben?

Het is voor de vierde keer dat Barcelona meedoet op de Toekomst. Bij de deelnames in 2010 en 2013 stelde Barcelona teleur met respectievelijk de zevende en achtste plaats. Enkel in 2012 wisten de Catalanen met een derde plaats te bekoren. Toen verloren de Spaanse talenten in de halve finale pas na penalty’s van Ajax.

Heel hoge ogen heeft Barcelona dus nog niet gegooid op de Future Cup, maar het staat natuurlijk buiten kijf dat de topclub over een zeer vermaarde jeugdopleiding beschikt. Uit dat opleidingstraject, waarin het zogeheten tiki-taka-voetbal wordt gepredikt, zijn wereldspelers afkomstig. Mannen als Sergio Busquets, Gerard Piqué en Andrés Iniesta behoeven natuurlijk nauwelijks introductie. En natuurlijk niet te vergeten, Lionel Messi, die op jonge leeftijd van Argentinië naar de Spaanse oostkust verhuisde en zijn ster tot grote hoogte zag rijgen. Het is wachten op het volgende grote talent dat zich aandient in Catalonië. Misschien loopt de nieuwe Messi wel in Amsterdam rond?

Ook Johan Cruijff's zoon Jordi heeft jarenlang deel uitgemaakt van de jeugdopleiding van Barcelona. Later debuteerde hij ook in de hoofdmacht van de Catalaanse club. Dat gold niet voor zijn neefje, Joshua Angoy Cruijff, die tijdens de Future Cup van 2010 nog op veel belangstelling kon rekenen.

Voor Joshua Angoy was geen grote carrière weggelegd. Maar ook zonder een telg van het geslacht Cruijff zal Juvenil B, zoals het onder 17 team van Barcelona officieel heet, genoeg bewonderenswaardige spelers herbergen.

TICKETS ABN AMRO FUTURE CUP