Menu
Barre cijfers voor Willem II in Amsterdam

Barre cijfers voor Willem II in Amsterdam

Willem II won nog nooit bij Ajax en dat is geen hoopgevende statistiek voor de Tilburgers. Een blik op de meest recente edities in de Amsterdam ArenA zal de Brabanders al helemaal geen goed doen. De afgelopen zes bezoeken aan Ajax scoorde Willem II nul keer en werden liefst 26 tegentreffers geïncasseerd.

De laatste speler die in het shirt van Willem II scoorde in een uitwedstrijd tegen Ajax was Frank Demouge in maart 2008. Dat duel ging met 4-1 verloren. Vervolgens bleef de club 613 minuten zonder doelpunt in Ajax' thuishaven.

Schöne
Een Ajacied die het tegen Willem II doorgaans op zijn heupen heeft is Lasse Schöne. De Deen was in zijn laatste acht competitieduels tegen de Tilburgers goed voor drie goals en vijf assists.

Vrijwel altijd slaagt Ajax er in om te scoren tegen Willem II. Enkel in november 1992 lukte dat niet: 0-0. Wellicht de uitzondering die de regel bevestigt. In totaal produceerde Ajax 259 doelpunten tegen Willem II (uit en thuis). Tegen geen enkele andere club uit de Eredivisie werd zo vaak gescoord. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst