Menu
Basisplaats Van Rhijn tegen België

Basisplaats Van Rhijn tegen België

Verschillende Ajacieden komen woensdagavond met hun nationale (jeugd)elftal in actie. De meest in het oog springende oefeninterland speelt zich in Brussel af, waar België en Nederland tegen elkaar oefenen. Onder leiding van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal gaat Ricardo van Rhijn zijn debuut maken tegen de Rode Duivels van Toby Alderweireld. Mitchell Dijks zit voor het eerst bij Jong Oranje.

Ricardo van Rhijn en Toby Alderweireld staan woensdagavond mogelijk tegenover elkaar in het veld. Van Rhijn ontving afgelopen vrijdag voor het eerst een uitnodiging voor Oranje nadat hij eerder al in de voorlopige selectie van bondscoach Van Gaal was opgenomen. Dinsdagavond maakte de bondscoach bekend dat Van Rhijn woensdagavond in de basis staat. Een confrontatie Van Rhijn - Alderweireld (en ex-Ajacied Jan Vertonghen) ligt dus in het verschiet in het Koning Boudewijnstadion.

Christian Eriksen en Lasse Schöne zijn door de Deense bondscoach Morten Olsen opgeroepen voor de oefeninterland Denemarken - Slowakije. EK-ganger Eriksen, die bij Ajax dit seizoen nog geen officiële minuten maakte, zal volgens afspraak maximaal een helft in actie komen.

Daley Blind en debutant Mitchell Dijks strijden met Jong Oranje voor een plek op het EK Onder 21 in Israël. Blind is vaste klant bij Jong Oranje, maar Dijks heeft voor het eerst een uitnodiging van bondscoach Cor Pot gekregen. De Nederlandse beloften hebben nog een punt nodig om zich voor het jeugd-EK in 2013 te plaatsen. De wedstrijd tegen Jong Italië begint om 17:30 uur in het stadion van Cambuur Leeuwarden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees