Menu
Basisspelers blijven binnen

Basisspelers blijven binnen

Vrijwel geen basisspeler verscheen daags na de wedstrijd tegen FC Groningen op het trainingsveld. Normaal werken zij de ochtend na een overwinning een ontspannen veldtraining af, maar in plaats van uitlopen en een partijtje voetvolley koos de basiself ervoor om in het krachthonk te verblijven.

Alleen de jonge Jaïro Riedewald liet buiten in de regen zijn gezicht zien. De linksachter, die donderdag na 66 minuten werd vervangen, trainde wel op het veld, evenals zijn vervanger Christian Poulsen.

Ook Viktor Fischer was erbij. De Deense aanvaller, die in de basisopstelling tegen Groningen moest plaatsmaken voor Siem de Jong en vervolgens negentig minuten op de bank zat, was opvallend scherp. Tijdens de partijspelen wisselde hij fraaie individuele acties af met knappe doelpunten. Juist dat ziet de coach van Ajax graag: spelers die tot het uiterste gaan om een plek in zijn elftal te verdienen.

Over een basisplaats gesproken: voor de geblesseerde doelman Jasper Cillessen kwam het duel van donderdagavond nog te vroeg. Vrijdag trainde de international wel gewoon mee. Dat ging hem prima af. Toch komt het uitduel met PEC Zwolle van aanstaande zondag nog te vroeg, zo liet Frank de Boer weten tijdens zijn persconferentie. Vandaar dat Kenneth Vermeer weer onder de lat staat.

Ook Nicolai Boilesen is nog niet fit voor de trip naar Overijssel. De linksachter trainde vrijdag apart en zei naderhand dat het een kwestie van enkele dagen is voordat hij weer inzetbaar is.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen is vanaf volgende week weer inzetbaar, het duel met PEC komt nog te vroeg. Nicolai Boilesen is vanaf volgende week weer inzetbaar, het duel met PEC komt nog te vroeg.
Ook Jasper Cillessen - herstellende van een blessure aan zijn borstkas - moet 'PEC-uit' nog even laten schieten. Ook Jasper Cillessen - herstellende van een blessure aan zijn borstkas - moet 'PEC-uit' nog even laten schieten.
Frank de Boer met Kenny Tete. Frank de Boer met Kenny Tete.
Lerin Duarte, donderdagavond invaller, werkte wel een complete buitentraining af. Lerin Duarte, donderdagavond invaller, werkte wel een complete buitentraining af.
Jong Ajax-speler Dejan Meleg trainde mee. Jong Ajax-speler Dejan Meleg trainde mee.
Lesly de Sa tijdens een van de oefeningen op de vrijdagtraining. Lesly de Sa tijdens een van de oefeningen op de vrijdagtraining.