Menu
Basisspelers doen het rustig aan

Basisspelers doen het rustig aan

De Ajacieden die zondag in de basis stonden tegen Roda JC, kregen maandagochtend een rustige training voorgeschoteld. De andere spelers hadden het zwaarder.

De basiself liep maandag rustig uit. De basiself liep maandag rustig uit.

Veel lachende gezichten maandagochtend op het trainingsveld. Logisch: de spelers konden met een goed gevoel terugkijken op een geslaagde eerste thuiswedstrijd. Ajax boekte een kleine 1-0-zege op Limburgers, maar was het hele duel wel veruit de beste ploeg op het veld. Het basisteam (behalve keeper Maarten Stekelenburg) deed het rustig aan maandagochtend. Na een korte uitloopsessie en wat rek- en strekwerk gingen de vaste waarden van zondag weer naar binnen.

De ‘reservegroep’ begon ook met veel loopwerk, maar deed er daarna nog een schepje bovenop tijdens korte, felle partijvormen. Luis Suarez en Bruno Silva, die bijna twee weken op pad waren met het Uruguayaans elftal, trainden voor het eerst in lange tijd weer mee met Ajax. De Zuid-Amerikanen zouden na de interlandperiode vrijdag weer present zijn, maar hun vlucht was zo vertraagd dat ze zelfs de zaterdagtraining aan zich voorbij moesten laten gaan.

Marco van Basten kon maandag eindelijk weer eens trainen met Bruno Silva en Luis Suarez. Marco van Basten kon maandag eindelijk weer eens trainen met Bruno Silva en Luis Suarez.

Gabri is op de weg terug na een enkelblessure. Het gaat de goede kant op met de middenvelder, maar de groepstraining zat er maandag nog niet in. Vlak voordat hij de kleedkamer weer opzocht trapte hij nog even een balletje met Tim, een ernstig zieke supporter die te gast was bij de training. Eyong Enoh verscheen maandag nog niet op de training. De middenvelder uit Kameroen wacht nog altijd op de juiste papieren. Waarschijnlijk meldt hij zich deze week in Amsterdam.

Ajax is dinsdag vrij. Woensdag vertrekt de selectie naar Servië, waar een dag later de wedstrijd tegen FK Borac op het programma staat.

Gabri heeft alweer een behoorlijk schot in zijn benen. De van een enkelblessure herstellende middenvelder trapt een balletje met Tim. Gabri heeft alweer een behoorlijk schot in zijn benen. De van een enkelblessure herstellende middenvelder trapt een balletje met Tim.