Menu
Basisspelers genieten van vrije dag

Basisspelers genieten van vrije dag

Daags na de 2-0 overwinning op Feyenoord genoten de basisspelers van een vrije dag. De reserves trainden onder een fraaie winterzon. Debutant Jody Lukoki was daags na zijn eerste speelminuten niet op de training. De rechtsbuiten trainde ‘gewoon’ weer met de A1 mee. Urby Emanuelson trainde apart. Mounir El Hamdaoui is nog herstellende van zijn knieblessure. Hij was niet buiten.

De man die de ochtend na Ajax - Feyenoord tot de ‘trending topics’ - de meest gebruikte zoekopties - op Twitter behoorde, was donderdag niet op het trainingsveld te bekennen. Meestal zijn de invallers samen met de andere reserves degenen die minder dan twaalf uur na een wedstrijd alweer op het trainingsveld staan. Bij debutant Jody Lukoki lag dat anders. De jongeling trainde donderdag met zijn oude ploegmaten van de A1 mee. Het geeft het jonge karakter van de groep mooi aan.

Op het trainingsveld waren verschillende nieuwe gezichten te zien. Rodney Sneijder mocht opnieuw meetrainen van Frank de Boer en ook verdediger Johan Kappelhof sloot bij de selectie aan. De uitgedunde groep bestond verder onder meer uit Florian Jozefzoon, die na de revalidatie van zijn knieblessure weer met de groep meetrainde.

Urby Emanuelson (enkel) en Aras Özbiliz (scheen) werkten donderdagochtend apart van de groep. Op het naastgelegen trainingsveld sloten ze bij de revaliderende spelers aan. Ook Thimothée Atouba behoort nog steeds tot die groep. Mounir El Hamdaoui was niet buiten. De Marokkaan kampt nog met klachten aan zijn rechterknie.

Vrijdag zal het weer een stuk drukker zijn op het trainingsveld. Dan start Ajax de voorbereiding op het uitduel met FC Utrecht dat zondag op het programma staat.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer beschikt vrijdag weer over een complete groep op weg naar het uitduel met FC Utrecht. Frank de Boer beschikt vrijdag weer over een complete groep op weg naar het uitduel met FC Utrecht.