Menu
Bayer Leverkusen wint ‘Jany van der Veen’

Bayer Leverkusen wint ‘Jany van der Veen’

Bayer Leverkusen is winnaar geworden van het Jany van der Veen-jeugdtoernooi op de Toekomst. Ajax E1 was met een finaleplaats het dichtst bij succes. De ploeg van Michel Kreek verloor de eindstrijd na penalty's van Feyenoord.

Atie en Loes van der Veen overhandigen de Jany van der Veen-wisselbeker aan Bayer Leverkusen-aanvoerder Ferdinand Herfeldt. De dochters van de in 2001 overleden oer-Ajacied Jany van der Veen waren eregasten op het toernooi. De aanvoerder kreeg eerder ook een beker voor de eerste plaats in de D-poule. Atie en Loes van der Veen overhandigen de Jany van der Veen-wisselbeker aan Bayer Leverkusen-aanvoerder Ferdinand Herfeldt. De dochters van de in 2001 overleden oer-Ajacied Jany van der Veen waren eregasten op het toernooi. De aanvoerder kreeg eerder ook een beker voor de eerste plaats in de D-poule.

Over het hele toernooi genomen kwamen de D1 en de E1 van Bayer Leverkusen tot de beste prestaties. Om 18.15 uur ontving Leverkusen D1-aanvoerder Ferdinand Herfeldt de Jany van der Veen-wisselbokaal uit handen van Atie en Loes van der Veen, de dochters van de naamgever van het toernooi. Vol trots toonde hij de flink uit de kluiten gewassen beker direct aan zijn uitzinnige medespelers. Wat volgde was een respectvol applaus voor de winnaars van de overige, bij de prijsuitreiking aanwezige teams. Naast Ajax en toernooiwinnaar Bayer Leverkusen waren ook PSV, Sparta Rotterdam, Feyenoord, Club Brugge en Willem II telkens met een elftal vertegenwoordigd in de D- en E-poules van het jaarlijks weer sterk bezette jeugdtoernooi. Afgelopen jaar schreef Bayer Leverkusen het toernooi ook al op zijn naam.

Ajax D1 verloor de strijd om de vijfde en zesde plaats van Feyenoord D1. Ajax D1 verloor de strijd om de vijfde en zesde plaats van Feyenoord D1.

Vlak voor de prijsuitreiking zagen de aanwezigen op de Toekomst Herfeldt nog in actie tijdens de finale bij de D-pupillen. Met een strijd tussen FC Schalke 04 en Bayer Leverkusen was sprake van een onvervalst Duits onderonsje. De D’tjes van Bayer Leverkusen versloegen hun leeftijdgenoten uit Gelsenkirchen met 2-0. In dezelfde poule vielen de prestatie van Ajax D1 tegen. De spelers van Frank de Boer werden in de strijd om de vijfde en zesde plaats ook al afgetroefd door Feyenoord.
Net als zijn collega-trainer De Boer was ook Kreek niet tevreden met het behaalde resultaat. ,,We hebben vandaag helaas niet het voetbal kunnen laten zien wat we wilden laten zien’’, blikte Kreek terug na de verloren finale.

Ajax E1-trainer Michel Kreek instrueert zijn spelers voor een wedstrijd in de groepsfase. De E1 reikte uiteindelijk tot de finale. Ajax E1-trainer Michel Kreek instrueert zijn spelers voor een wedstrijd in de groepsfase. De E1 reikte uiteindelijk tot de finale.

Afgelopen jaar sloot de E1 het Jany van der Veentoernooi wel af als poulewinnaar. ,,Wat daar de oorzaak van was? Dat is altijd moeilijk te zeggen. Bij volwassen voetballers komt het er niet altijd uit, laat staan bij kinderen. Alles bij elkaar was het wel een mooie dag. Helaas was het vandaag nét niet. In de halve finale wonnen we de strafschoppenreeks overigens wel. Toen versloegen we Bayer Leverkusen. In de finale lukte het ons helaas niet om dat kunstje te herhalen.’’

Net als afgelopen jaar waren ook dit jaar Atie en Loes van der Veen de hele dag gast op de Toekomst. Bij de prijsuitreiking ontvingen de deelnemers als bonus ook de felicitaties van de bijzondere gasten.

In de finale van de poule voor E-junioren was Feyenoord nipt te sterk voor Ajax E1. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. Feyenoord E1 besliste de eindstrijd vanaf de strafschopstip, tijdens de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks. In de finale van de poule voor E-junioren was Feyenoord nipt te sterk voor Ajax E1. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. Feyenoord E1 besliste de eindstrijd vanaf de strafschopstip, tijdens de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks.

Jany van der Veen was van november 1939 tot en met oktober 1948 speler van Ajax 1. Hij speelde 116 duels in het Ajax-shirt. Na zijn loopbaan als speler legde hij zich toe op het trainerschap en de scouting. Van der Veen overleed in 2001 en wordt jaarlijks geëerd met het naar hem vernoemde jeugdtoernooi.

Klik hier voor meer informatie over de bijzondere Ajax-loopbaan van Jany van der Veen.

Bekijk later deze week op Ajax TV een uitgebreid verslag van het Jany van der Veen-jeugdtoernooi op de Toekomst.
Klik hier om alvast naar de website van Ajax TV te gaan >>

Jeugdtrainer Frank de Boer reikte de prijzen uit in de categorie voor E-pupillen. De Ajacied heeft net twee spelers van Ajax E1 de trofee overhandigd die hoort bij de tweede plaats die werd behaald. Jeugdtrainer Frank de Boer reikte de prijzen uit in de categorie voor E-pupillen. De Ajacied heeft net twee spelers van Ajax E1 de trofee overhandigd die hoort bij de tweede plaats die werd behaald.
Ook Michel Kreek nam een deel van de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij overhandigde de bekers aan de aanvoerders van de deelnemende D-teams. De aanvoerder van Ajax D1 kreeg de beker voor de zesde plek. Ook Michel Kreek nam een deel van de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij overhandigde de bekers aan de aanvoerders van de deelnemende D-teams. De aanvoerder van Ajax D1 kreeg de beker voor de zesde plek.