Menu

Bayern gearriveerd in ArenA

De perskamer van de Amsterdam ArenA was dinsdagmiddag volgeboekt. Iets voor half twee meldden Bayern-trainer Felix Magath en sterspeler Roy Makaay zich in de tot UEFA Champions-Leagueruimte omgebouwde ontvangstkamer. Voor de lol zijn ze hier niet, gaven beide mannen te kennen.

Het duurde even voordat de persconferentie kon beginnen, omdat speler en trainer wilden wachten op de Duitse pers. Die journalisten waren met hetzelfde vliegtuig naar Amsterdam gevlogen, maar hadden kennelijk een minder snelle verbinding richting ArenA. Dus konden de radioverslaggevers hun kans alvast grijpen en Roy Makaay interviewen. Na enige tijd wachten begon het officiële gedeelte toch echt.

,,Het gaat voor ons dan niet meer om de punten, maar het gaat nog altijd wel om geld", stelde Magath onomwonden vast. Bayern weet zich net als Juventus in deze groep C al verzekerd van de tweede ronde, maar wil nog wel wat euro's aan het kapitaal toevoegen. Als de Italianen dat ook willen - gezien de financiele situatie bij de Italiaanse clubs lijkt dat wel logisch - en in Tel-Aviv Maccabi verslaan, dan is er voor Ajax niets aan de hand. Bij een nederlaag van de Israeliërs, zijn de Amsterdammers immers geplaatst, hoe het resultaat tegen Bayern in eigen huis ook is.

De Duitsers zijn met achttien man afgereisd. ,,Maar de opstelling zit nog niet in mijn hoofd", aldus de trainer. ,,Sommige spelers hebben de afgelopen dagen niet getraind. Dat betekent niet dat ze ook niet zullen spelen." De Duitse pers had berichten opgevangen dat Kahn niet op doel zou staan. ,,Dat is te voorbarig om te zeggen", verklaarde Magath. ,,Ook hij heeft niet getraind de laatste dagen, dat is alles wat ik heb gezegd. Ik weet niet of ik hem opstel."

Wie fit is en dat wekelijks laat zien, is Roy Makaay, in de heenwedstrijd maker van drie goals en aangever van de niet meer te missen 4-0 voor Zé Roberto. ,,Wij willen het laatste duel in de eerste ronde ook winnen", maakte de scherpschutter in Duitse dienst duidelijk. ,,Want dan kunnen we met een goed gevoel de volgende ronde in."

De vraag kwam of de spits, met zes treffers tweede achter Ruud van Nistelrooy op de topscorerslijst van de UEFA Champions League, een persoonlijke strijd uitvoert met zijn landgenoot die er tot op heden al acht inschoot. ,,Hij speelt woensdag niet, hoorde ik, omdat hij geblesseerd is..." Makaay heeft ambities. ,,Nou, ik ben blij dat we de tweede ronde hebben gehaald en dat ik daar een beetje mee heb kunnen helpen."

De helft van zijn totaal schoot de Nederlander dus tegen Ajax binnen. ,,Dat die wedstrijd de ommekeer bij ons betekende, wil ik niet zeggen. Wij speelden daarvoor al fases van wedstrijden heel aardig. Tegen Ajax ging het 90 minuten lang goed. De laatste weken hebben wij die lijn doorgetrokken. Alleen zaterdag hebben we door eigen schuld onnodig punten verloren. Maar we hebben plezier in het voetbal en dat stralen we ook uit. Wij moeten nog twee duels spelen voor de winterstop en willen die allebei winnen."


De meegereisde Bayern-spelers:

Oliver Kahn
Michael Rensing
--
Lucio da Silva (arriveert later in Amsterdam vanwege doktersbezoek)
Samuel Kuffour
Robert Kovac
Martin Demichelis
Toias Rau
--
Torsten Frings, Zé Roberto da Silva
Mchael Ballack
Jens Jeremies
Owen Hargreaves
Seabastian Deisler
Bastiaan Schweinsteiger
--
Vahid Hashemian
Roy Makaay
Claudio Pizarro
José Paolo Guerrero