Menu
Bayern naar finale Future Cup

Bayern naar finale Future Cup

Bayern München O17 is de eerste finalist van de ABN AMRO Future Cup. De Duitsers waren maandagochtend met 1-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van het team uit de Japanse JLeague. Invaller Yannick Brugger kopte vijf minuten voor tijd op fraaie wijze de winnende goal binnen. Bayern stuit in de finale op Ajax of Anderlecht, die elkaar treffen in de tweede halve eindstrijd.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Het begin én einde was voor de Japanners. In de tussenliggende periode voerde Bayern de regie, al kon de man van de groepsfase, Frank Evina, zich niet echt onderscheiden. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor JLeague. Na een vloeiende aanval kon Toichi Suzuki volledig vrijstaand de trekker overhalen. De middenvelder had tijd om de bal aan te nemen, maar schoot gehaast over.

Vreugde bij de Duitsers na de winnende treffer tegen de Japanse leeftijdsgenoten.
Vreugde bij de Duitsers na de winnende treffer tegen de Japanse leeftijdsgenoten.

Bayern pakt het initiatief
Na rust was Bayern de dominantere partij. Drie kansen, waarvan twee voor Evina, leverden aanvankelijk geen goal(s) op. Bovendien redde doelman Ryui Hisajima een keer schitterend. Aan de overzijde miste JLeague ook een grote kans, via Akito Tanahashi

Het bleek een dure misser, want in de slotfase van het tweede bedrijf – er wordt op de Future Cup twee keer dertig minuten gespeeld – greep Bayern de macht. Brugger knikte een voorzet vanaf rechts diagonaal binnen. Dat het bij 1-0 bleef, mocht Evina zich aanrekenen. De spits liet een grote kopkans onbenut.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees