Menu
Bayern opnieuw bij AEGON Future Cup

Bayern opnieuw bij AEGON Future Cup

De voorbereidingen voor de AEGON Future Cup zijn al in volle gang. De derde editie wordt in 2012 wederom tijdens de Paasdagen gehouden. Het internationale toernooi voor B-junioren wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april op de Toekomst gespeeld. Bayern München heeft zijn deelname inmiddels al toegezegd.

De AEGON Future Cup is een uniek toernooi waar jonge spelers de mogelijkheid krijgen zichzelf, als speler en met hun elftal, te meten met het niveau van andere topclubs in de wereld. De organisatie doet er alles aan om de grote clubs met hun Onder 17-team naar Amsterdam te halen om met onder andere Ajax B1 de strijd aan te gaan. Bayern München is de eerste grootmacht die zijn deelname heeft bevestigd.

Dat de Future Cup grote talenten verwelkomt, mag duidelijk zijn. Zo werd Davy Klaassen tijdens de eerste editie uitgeroepen tot beste speler. En afgelopen dinsdag, iets meer dan anderhalf jaar na het toernooi, debuteerde hij al in de UEFA Champions League op het hoogste niveau.

Davy Klaassen pakte in 2010 de titel Beste Speler AEGON Future Cup. Davy Klaassen pakte in 2010 de titel Beste Speler AEGON Future Cup.

Bayern München heeft zijn deelname inmiddels al toegezegd. De Duitsers kunnen goede resultaten overleggen in de Future Cup. Zo won het team in 2011 de troostfinale door de penalty's iets beter te nemen dan Fluminense. In 2010 verloor Bayern de halve finale nipt van China Onder 17.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws over de komende editie van de AEGON Future Cup.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst