Menu
Bazoer kiest vol overtuiging voor Ajax

Bazoer kiest vol overtuiging voor Ajax

Met een grote glimlach zette Riechedly Bazoer dinsdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax. De 16-jarige verdediger komt uit de jeugdopleiding van PSV en wil zich in Amsterdam verder ontwikkelen. Zijn keuze voor Ajax is er een uit volle overtuiging. ,,Uit het verleden is gebleken dat jeugdspelers hier vaak doorbreken.”

In aanloop naar zijn contract bij Ajax sprak Bazoer onder meer met hoofdcoach Frank de Boer. ,,Ik vond het leuk dat hij erbij was. Hij zei dat hij graag wilde dat ik bij Ajax kom spelen.” Dankzij zijn verbintenis met Ajax gaat er dus zowel een wens van De Boer als Bazoer in vervulling.

Bazoer: ,,Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk hier een betere voetballer te worden. Ik was erg onder de indruk van het sportieve plan. Daarnaast vond ik het vooral ook heel positief hoe ze de toekomst met mij zien. Ik ben alle trainers en de begeleiding bij PSV erg dankbaar voor alles wat ze voor me hebben gedaan. Ik heb er heel veel geleerd en veel vrienden aan overgehouden. Maar ik denk dat Ajax op dit moment het beste is om mijn dromen waar te maken. PSV zal voor altijd een speciaal plekje in m’n hart hebben. Maar ik heb nu gekozen voor mijn verdere ontwikkeling.”

Omdat hij het komend halfjaar nog niet speelgerechtigd is, zal Bazoer de komende tijd vooralsnog alleen trainen en in oefenwedstrijden spelen. Met name Wim Jonk zal veel met de talentvolle verdediger aan de slag gaan. Vanaf de zomer zal de jeugdinternational zich bij Jong Ajax aansluiten.

Bazoer zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax. Bazoer zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is ook verguld met de komst van Bazoer. ,,Riechedly geldt als een toptalent in Nederland. Hij heeft enorm veel potentie om een heel goede speler te worden. Bovendien is het prettig dat dit toptalent niet - zoals vaak gebeurt - naar Engeland gaat, maar bewust voor Ajax kiest. Daardoor blijft hij voor Nederland behouden.”

De komst van Bazoer past precies in het beleid dat door het technisch hart is ingezet, zo beaamde Overmars. ,,We willen veel jeugdige talenten van rond de 16, 17 jaar in huis hebben. Bij de lichting spelers rond de 19 á 20 jaar kom je namelijk in een heel andere financiële situatie terecht. Daarom willen we dergelijke talenten graag eerder vastleggen. Bazoer is daar een mooi voorbeeld van.”

Kijk dinsdagavond naar Ajax TV op Eredivisie Live voor de reacties van Riechedly Bazoer en Marc Overmars.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bazoer: ,,Ik heb voor Ajax gekozen, want ik denk hier een betere voetballer te worden." Bazoer: ,,Ik heb voor Ajax gekozen, want ik denk hier een betere voetballer te worden."