Menu
Bazoer scoort voor Oranje -19

Bazoer scoort voor Oranje -19

Oranje -19 heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen met 1-1-gelijkgespeeld. De Noren kwamen in Assen met 0-1 voor, maar Ajacied Riechedly Bazoer zorgde in de 80e minuut met een rake vrije trap voor de gelijkmaker.

Bazoer was niet de enige Ajacied bij Oranje -19. Jairo Riedewald, Abdelhak Nouri en Damian van Bruggen konden net als Bazoer rekenen op een basisplaats. Donny van de Beek kwam in de 56e minuut het veld in. Stan van Bladeren, Damon Mirani en Richairo Zivkovic bleven de hele wedstrijd op de bank.

Van Bruggen kreeg overigens al in de 72e minuut de kans om Oranje -19 op gelijke hoogte te zetten, maar hij miste een strafschop. Dankzij de gelijkmaker van Bazoer, een paar minuten later, heeft Oranje -19 nog altijd goede kans zich te kwalificeren voor het jeugd-EK in Griekenland. De ploeg van Aron Winter moet als eerste zien te eindigen in de poule met Noorwegen, Servië en Zwitserland. Oranje heeft net als Noorwegen vier punten uit twee duels. Dinsdag valt de beslissing, dan speelt Oranje -19 tegen Zwitserland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees