Menu
Bazoer scoort voor winnend Jong Oranje

Bazoer scoort voor winnend Jong Oranje

Riechedly Bazoer heeft vrijdagavond bij zijn debuut in Jong Oranje een mooie zege behaald op Jong Cyprus. Het team van bondscoach Fred Grim boekte een ruime 4-0-zege. Bazoer nam de 3-0 voor zijn rekening.

Voor Jong Oranje was het in stadion De Adelaarshorst de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks die moet leiden naar het EK. De uiteindelijke 4-0-zege was nog een magere afspiegeling van de veldverhoudingen tussen de Nederlandse - en Cypriotische talenten. De score van Bazoer kwam acht minuten na rust. De Ajacied schoot diagonaal in de hoek.

Dinsdag gaat de ploeg van Fred Grim op bezoek bij Jong Turkije. Dat duel begint om 18:45 uur.

Opstelling Jong Oranje: Van der Hart; Hateboer, Van Beek, Rekik, Aké (87. Brenet); Hendrix, Bazoer, Vilhena (70. Haye); Boëtius, Janssen, Kishna (74. Tannane)

Mirani, Lartey Sanniez, Clement

Oranje onder 20 heeft 1-1 gespeeld tegen Frankrijk. De Ajacieden Damon Mirani, Terry Lartey Sanniez en Pelle Clement kwamen de hele wedstrijd in actie. Namens Oranje scoorde Gervane Kastaneer net voor rust de openingstreffer. In de tweede helft kwam Frankrijk langszij.

Cerny
Vaclav Cerny maakte zijn debuut voor Tsjechië onder de 21 jaar. In het EK-kwalificatieduel met Malta speelde de Ajacied ruim een uur. Bij een 4-1-stand werd hij gewisseld. Daarna werd er niet meer gescoord.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst