Menu
Bazoer verlengt contract

Bazoer verlengt contract

Ajax en Riechedly Bazoer hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2016. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat in op 1 juli 2015 en loopt tot en met 30 juni 2020.

Bazoer werd geboren op 12 oktober 1996 in Utrecht. De middenvelder speelde in de jeugdopleidingen van PSV en Elinkwijk voordat hij in 2012 op 16-jarige leeftijd zijn eerste contract bij Ajax tekende.

Bazoer maakte op 28 oktober 2014 zijn debuut in het eerste elftal, in de bekerwedstrijd SV Urk – Ajax (0-4). Tot nu toe speelde de international van Jong Oranje 16 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin 2 doelpunten.

De Boer feliciteert Bazoer met de verlenging van vijf jaar. De Boer feliciteert Bazoer met de verlenging van vijf jaar.

Overmars: ,,Het is goed dat we dit lange contract hebben kunnen rondmaken. We zaten snel op één lijn. Riechedly wordt begeleid door z'n broer en samen hebben ze hiermee een goed signaal afgegeven. Wij zijn als club natuurlijk bij met dit contract, maar het is ook een signaal dat ze nadenken over Riechedly zijn eigen carrière. Want de interesse van grote clubs in Europa is er al, dat zegt veel over zijn talent en hij is nog maar achttien jaar."

,,Hij maakt nu natuurlijk ook een goede periode door. Voor hem is het belangrijk dat hij bij Ajax elke dag focus houdt en keihard blijft werken. Riechedly heeft nog een lange weg te gaan, maar het ziet er heel goed uit voor hem."

Bazoer hoefde niet lang na te denken om zijn handtekening onder het verbeterde en verlengde contract te zetten. ,,Hier ligt mijn toekomst”, zegt hij onomwonden. ,,Als je ziet hoeveel potentie de spelers hebben, hoeveel talent en kwaliteit. Dan denk ik dat we hier iets moois kunnen bouwen met z’n allen en daar wil ik dele van uitmaken.”

Behalve voor het team ziet Bazoer ook voor zichzelf mogelijkheden: ,,Ik kan hier een betere speler worden. Zowel voetballend als tactisch kan ik nog verbeteren. Ik wil zoals het nu gaat vasthouden en belangrijk zijn voor het team.”

Tekst en foto: Ajax.nl