Menu

BDO en Ajax tekenen sponsorcontract

BDO Accountants & Adviseurs en Ajax hebben zondagmiddag 10 februari hun handtekeningen gezet onder het definitieve sponsorcontact. Op een informele bijeenkomst in de bestuurskamer van de Arena tekenden Ton Rutgrink, bestuursvoorzitter van BDO en algemeen directeur Arie van Eijden een sponsorovereenkomst voor 3,5 jaar.


Voor beide partijen was het, naast de 3-1 winst van Ajax op RKC, een feestelijke dag. BDO en Ajax zijn bedrijven die bij elkaar passen. Ton Rutgrink: "Uit deze middag spreekt vertrouwen. Ajax en BDO zijn clubs die altijd doorzetten. Beide bedrijven willen altijd winnen en geven niet zo snel op. Dat geldt natuurlijk voor Ajax, maar ook voor de bedrijfscultuur van BDO. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking zijn vruchten zal afwerpen."

Voor algemeen directeur Arie van Eijden is de komst van BDO opnieuw het bewijs dat Ajax Ajax een moeilijke periode heeft afgesloten. "BDO is een adviesbedrijf dat met beide benen op de grond staat. Die bedrijfscultuur sluit prima aan bij de cultuur van Ajax. Sinds de komst van Ronald Koeman en Ruud Krol is de stemming omgeslagen. Ajax is duidelijk op de weg terug. Met BDO heeft Ajax er een goede sponsor bij."

BDO-vennoot Willem van Wassenberg ziet, naast het zakelijk karakter van de overeenkomst, nog een ander groot voordeel. "De zitplaatsen bieden ons de kans om naar alle Ajax-thuiswedstrijden te gaan en onze zakelijke partners mee te laten genieten. Dat is natuurlijk fantastisch. Verder hopen we met Ajax onze naamsbekendheid te vergroten."

Ton Rutgrink, zelf enthousiast amateurvoetballer, plaatste nog wel een kanttekening bij het tijdstip van de contractondertekening. "Eigenlijk had ik nu zelf met mijn eigen team op het veld moeten staan, joh. Ik heb de jongens helaas in de steek moeten laten, maar dat maak ik volgende week wel weer goed. Daar kun je op rekenen!"