Menu

Bechan en Krohn-Dehli hopen op meer spelers

Michael Krohn-Dehli maakte afgelopen jaar de overstap van de jeugd naar Jong Ajax. Daar kwam hij in het team met Kiran Bechan, die na een blessure eindelijk weer kon spelen. Beide voetballers hopen van harte dat na de jaarwisseling het team wordt uitgebreid, zodat ze meer wedstrijden kunnen spelen.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
Bechan: ,,Met Kerst zijn we met de familie bij elkaar. We gaan uit eten, naar een Chinees restaurant. Als we thuis zijn pakken we cadeautjes uit. Oud en Nieuw vier ik met vrienden, neven en nichten. Om twaalf uur ben ik ook met familie, we hebben champagne en vuurwerk."
Krohn-Dehli: ,,Met de Kerstdagen ben ik thuis bij mijn familie in Denemarken. We eten varken en eend, het is eigenlijk altijd hetzelfde. Op tweede Kerstdag zie ik ook veel familie en blijven we dooreten! Ik weet nog niet hoe ik Oud en Nieuw ga vieren. Ik denk dat ik met vrienden ga eten en daarna ga stappen. Maar ik heb nog geen concrete plannen."

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
Bechan: ,,Dat ik na twee maanden weer kon voetballen. Het jaar was eigenlijk goed begonnen. We werden kampioen met Jong Ajax, dus het seizoen is goed afgesloten. Dat we zo ver kwamen in het bekertoernooi was ook mooi. Het nieuwe seizoen is wat minder. We hebben te weinig jongens in het team en we spelen te weinig wedstrijden. Maar de trainer zegt dat het na de winterstop allemaal goed komt."
Krohn-Dehli: ,,De overgang van A1 naar Jong Ajax is het belangrijkste geweest. Met de A1 hadden we vorig jaar een moeizame start. Uiteindelijk werden we wel kampioen. Zo heb ik het tweede jaar in de A1 goed afgesloten. Met Jong Ajax kenden we een goed begin in de Amstel Cup. Alleen, wat Kiran net ook zei, het is jammer dat we zo weinig spelen. "

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
Bechan: ,,Ik hoop dat we weer kampioen worden en dat alles voor mij goed gaat. Ik wil fit blijven en ik hoop dat iedereen lekker gezond en gelukkig wordt, met name mijn familie en vrienden!"
Krohn-Dehli: ,,Ik verwacht dat we met Jong Ajax kampioen worden. En dat we ver komen in de Amstel Cup. Ik denk dat dat wel kan lukken, als niemand geblesseerd raakt en er een paar nieuwe spelers bijkomen."

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
Bechan: ,,Met mijn ouders en zusjes, want zij steunen me altijd."
Krohn-Dehli: ,,Met mijn ouders omdat ik ze zo weinig zie. Het is nu vier maanden geleden dat ik ze voor het laatst zag."