Menu
Becker wil via Indonesië naar de ArenA

Becker wil via Indonesië naar de ArenA

Sheraldo Becker is misschien wel de minst bekende van de 17 Ajacieden die naar Indonesië zijn afgereisd. De 19-jarige buitenspeler hoopt zich tijdens de Ajax Indonesia Tour definitief in de kijker van Frank de Boer te spelen. ,,Ik wil in de ArenA spelen, dus hoop een vaste waarde te worden in de A-selectie.”

Het kan snel gaan. Sheraldo Becker had deze zaterdag in mei zomaar op het veld kunnen staan tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax A1 tegen FC Groningen. In plaats daarvan stapt hij het veld af van het Gelora Bung Karno Stadion. Hij heeft zojuist met de andere spelers van het eerste elftal de tweede training tijdens de Ajax Indonesia Tour afgerond. Een avondtraining, want hoewel de wedstrijd van de A1 nog moet beginnen, is in Jakarta de duisternis al ingetreden (vijf uur tijdsverschil). Bezweet en met een handdoek om zijn nek spreekt hij over zijn turbulente jaar. ,,Ik begon dit seizoen bij de A1. Dat ging niet goed, ik heb ook nog wedstrijden meegedaan met de A2. Maar na de winterstop kon ik aansluiten bij Jong Ajax en nu ben ik zelfs met het eerste mee. Ik hoop natuurlijk dat de A1 vandaag kampioen wordt. Het zijn vrienden van me, ik gun het ze. Hoewel ik in het begin van het seizoen nog deel uitmaakte van het team, zal het niet als mijn als mijn titel voelen. Daarvoor ben ik te lang weg bij de jongens.”

Sheraldo Becker jaagt op de bal in het Gelora Bung Karno Stadion. Sheraldo Becker jaagt op de bal in het Gelora Bung Karno Stadion.

Terug naar Indonesië. Als nieuweling in de groep van Frank de Boer, heeft hij het uitstekend naar zijn zin. De avondtraining was pittig, maar dat gold voor iedereen. ,,Ik ben hier nog nooit geweest, ook niet op vakantie. Ik geniet van het warme weer, beter dan hoe het nu in Nederland is. Ik hoop me de komende wedstrijden te kunnen laten zien. Ik ga mijn best doen en wil eigenlijk een vaste plek veroveren in de A-selectie. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben.” Frank de Boer heeft hij al regelmatig gesproken, want de aanvaller trainde al wel vaker mee met het eerste op de Toekomst. ,,De trainer is positief over me”, zegt Becker. ,,Daar ben ik blij mee, want ik wil ontzettend graag bij Ajax blijven en in de ArenA voetballen. Daar doe ik echt alles voor.”

Becker mikt op een plek op de flanken. ,,Daar ben ik op mijn best. Ik heb de kwaliteiten die een buitenspeler nodig heeft: snel, goed schot, goede voorzet. Ik weet dat ik een paar sterke spelers voor me heb. Dat ben ik gewend. Ik speel al tien jaar bij Ajax en hier heb je altijd een paar goede voetballers voor je. Ik ben niet bang voor een concurrentiestrijd.”

Zondag komt hij ongetwijfeld in actie tijdens het duel met Persjija Jakarta, de eerste van twee oefenwedstrijden in Indonesië. ,,Als ik deze week goed afsluit, is mijn seizoen echt geslaagd", zegt hij voordat hij de bus instapt die hem naar het hotel brengt. En wellicht is hij toch nog op tijd in Nederland om zijn vrienden uit de jeugd kampioen te zien worden. Want een paar uur na de training, druppelt ook in Jakarta het nieuws binnen dat de A1 is blijven steken op een gelijkspel tegen FC Groningen en daarom een beslissingswedstrijd moet spelen om kampioen te worden.

Tekst en foto's: Ajax.nl