Menu

Beenhakker genoemd als directeur opleidingen Ajax

De Telegraaf noemt Feyenoord-trainer Leo Beenhakker als mogelijke opvolger voor Hans Westerhof als hoofd opleidingen van Ajax. Volgens de krant van wakker Nederland dinsdag zou ook Vitesse zich bij de Rotterdammer hebben gemeld. Volgens diezelfde krant zou hoofdsponsor Nuon, die vorige week voorzitter Aalbers op non-actief zette, Beenhakker graag zien als technisch directeur.

Het is nog onduidelijk waar en of Beenhakker volgend seizoen zijn voetbalcarriere voortzet. Hij stopt aan het eind van het seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. De Rotterdamse club beraadt zich over een nieuwe functie voor de succes-trainer.

In zijn lange loopbaan als trainer deed Beenhakker ook Amsterdam aan. In 1989 werd hij trainer van het eerste elftal van Ajax. Vlak na de start van zijn derde seizoen vertrok Beenhakker halsoverkop naar Spanje nadat hij een baan aangeboden kreeg als hoofdtrainer van Real Madrid. Het Ajax-bestuur nam hem deze plotselinge beslissing niet in dank af. Assistent-trainer Van Gaal volgde hem toen op als directeur betaald voetbal.