Menu

Beestenweer of keepersweer?

Het water kwam weer gestaag uit de hemel vallen vrijdagochtend op het trainingsveld. Beestenweer was het, in goed Nederlands. Maar misschien kan de uitdrukking wel veranderd worden in keepersweer, want als er mensen zijn die zich heerlijk lijken te voelen bij deze omstandigheden dan zijn het de doelmannen wel.

Of ze doen natuurlijk alsof. Maar dan kunnen Hans Vonk, Maarten Stekelenburg en vooral Bogdan Lobont na hun voetballoopbaan zo een carrière als acteur overwegen.

Ze waren al goed bezig die keepers van Ajax. Ze deden namelijk mee aan een redelijk nieuwe oefening. De trainingsvorm moet met z'n drieën worden uitgevoerd. Drie keer raden wie ook een groepje vormden: inderdaad. Lobont, Stekelenburg en Vonk. Als zwarte panters cirkelden ze rond de bal. De bedoeling was dat ze combineerden binnen een hele kleine ruimte en dan wel rechtdoor overstaken. Ook was het de bedoeling dat ze ook nog om elkaar heen krioelden. Prachtig om te zien. Als die oefening een keer in een wedstrijd lukt, staat het hele stadion van extase op zijn kop!

Maar na die oefening scheidden de keepers zich toch weer af van de rest. Vonk en Lobont gingen met Wil Coort mee naar de overkant en Stekelenburg was de vrije achterste man in een partijvorm negen tegen negen. Koeman was de vrije man aan de andere kant van het veld en de hesjes hingen om de bekende schouders. Oftewel, om die van de spelers die afgelopen zondag tegen NAC de 6-2 overwinning behaalden.

De motivatie om goed te trainen was door de regen niet weggespoeld. Ook de fans die met Ajax-vlag en toeter de spelers aanmoedigden, zagen een scherpe groep.

Na vijf kwartier vonden de veldspelers en de trainers het mooi geweest. Uitlopen en warm water over je lijf laten lopen, was de enige opdracht nog. In sneltreinvaart liepen de spelers het veld af. Maar de keepers niet. Die gingen nog even lekker door. Heerlijk door het natte gras glijden, lekker smerig worden. Ja, dit weer is wel besteed aan de keepers!