Menu
Before the Grand Final: Jonas Ghebrehiwot (PS4)

Before the Grand Final: Jonas Ghebrehiwot (PS4)

FIFA-spelers van over de hele wereld streden de afgelopen maanden om een plek in de Grand Final van de Ziggo eBattle Ajax next ePlayer. De beste 8 spelers komen op 12 en 13 juni samen in Amsterdam voor de strijd om de absolute hoofdprijs: 1 professioneel contract als FIFA-speler bij Ajax. Wij stellen alle kanshebbers 1 voor 1 aan jullie voor!


Voordat de spelers in actie komen in de Gallery of Fame van de Johan Cruijff ArenA is het tijd om ze beter te leren kennen. Aan de hand van vijf vragen vertellen de eSporters over hun ervaringen, kwaliteiten en hun band met Ajax. Vandaag is het de beurt aan de Nederlandse Jonas Ghebrehiwot (23).


1. Hoe heb je de weg naar de Grand Final ervaren?
“Toen ik me had gekwalificeerd voor de European Final moest ik vrij lang wachten. Eenmaal tijdens de finale moesten we veel potjes spelen. Het was lastig om gefocust te blijven, maar het was wel ontzettend vet. Het was een leuke dag en alles was goed geregeld!”

2. Waarom wil je speler worden van Ajax eSports?
“Het zou geweldig zijn om voor de club die ik support FIFA te spelen. Bovendien zou Ajax mijn eSport-carrière een geweldige boost geven.”

3. Wat is jouw speciale eigenschap als FIFA-speler? 
“Ik wil niet zeggen dat ik echt een speciale eigenschap heb. Maar ik kan op veel verschillende manieren spelen en snel van tactiek wisselen. Dat vinden tegenstanders vaak lastig.”

'Clarence Seedorf is altijd mijn idool geweest, al van jongs af aan.'

4. Wat is jouw favoriete (ex) Ajax-speler in het spel? 
“Clarence Seedorf is altijd mijn idool geweest, al van jongs af aan. Toen hij voor Ajax speelde was hij geweldig, maar bij AC Milan was Seedorf al helemaal niet te stoppen. Ook is hij nog steeds de enige speler die met 3 clubs de Champions League heeft gewonnen, dat is geweldig. Hij wordt naar mijn mening een beetje onderschat.”

5. Wat is jouw ambitie voor de finale van Ziggo eBattle? 
“Uiteraard ga ik vol voor het profcontract, maar er spelen veel goede spelers dus het zal een spannend toernooi worden!”

Tekst en beeld: Ajax.nl