Menu
Before the Grand Final: Joona Vaajala (Xbox)

Before the Grand Final: Joona Vaajala (Xbox)

FIFA-spelers van over de hele wereld streden de afgelopen maanden om een plek in de Grand Final van de Ziggo eBattle Ajax next ePlayer. De beste 8 spelers komen op 12 en 13 juni samen in Amsterdam voor de strijd om de absolute hoofdprijs: 1 professioneel contract als FIFA-speler bij Ajax. Wij stellen alle kanshebbers 1 voor 1 aan jullie voor!


Voordat de spelers in actie komen in de Gallery of Fame van de Johan Cruijff ArenA is het tijd om ze beter te leren kennen. Aan de hand van vijf vragen vertellen de eSporters over hun ervaringen, kwaliteiten en hun band met Ajax. Vandaag is het de beurt aan de Finse Joona Vaajala (17).


1. Hoe heb je de weg naar de Grand Final ervaren?
“Het was een lastige route, maar wel erg vet! Er deden veel goede spelers mee, maar het is me gelukt om de Grand Final te halen. Daar ben ik erg blij mee!”  

2. Waarom wil je speler worden van Ajax eSports?
“Team Ajax is 1 van de beste eSport-teams die ik ken. Ze hebben een aantal goede spelers en een professionele organisatie.”

3. Wat is jouw speciale eigenschap als FIFA-speler? 
“Ik val op met mijn mooie manier van spelen.”

'Jari Litmanen is mijn favoriete Ajacied.'

4. Wat is jouw favoriete (ex-)Ajax-speler in het spel? 
“Jari Litmanen is mijn favoriete Ajacied. Hij is een legende.”

5. Wat is jouw ambitie voor de finale van Ziggo eBattle? 
“Uiteraard ga ik voor het profcontract, maar het zal lastig worden. Ik gooi de handdoek nooit in de ring en ga mijn best doen om te winnen!” 

Tekst en beeld: Ajax.nl