Menu
Before the Grand Final: Lars van der Voort (PS4)

Before the Grand Final: Lars van der Voort (PS4)

FIFA-spelers van over de hele wereld streden de afgelopen maanden om een plek in de Grand Final van de Ziggo eBattle Ajax next ePlayer. De beste 8 spelers komen op 12 en 13 juni samen in Amsterdam voor de strijd om de absolute hoofdprijs: 1 professioneel contract als FIFA-speler bij Ajax. Wij stellen alle kanshebbers 1 voor 1 aan jullie voor!


Voordat de spelers in actie komen in de Gallery of Fame van de Johan Cruijff ArenA is het tijd om ze beter te leren kennen. Aan de hand van vijf vragen vertellen de eSporters over hun ervaringen, kwaliteiten en hun band met Ajax. Vandaag is het de beurt aan de Nederlandse Lars van der Voort (17).


1. Hoe heb je de weg naar de Grand Final ervaren?
“Het 1e toernooi won ik vrij eenvoudig. Het daarop volgende toernooi was al een stuk lastiger met veel goede spelers. En in de laatste swiss ronde speelde ik erg goed, waardoor ik 1e werd. Uiteindelijk ben ik 2e van het toernooi geworden, na een golden goal-verlies tegen Jonas Ghebrehiwot, die zich ook heeft gekwalificeerd voor de Grand Final.

2. Waarom wil je speler worden van Ajax eSports?
“Ik hou van Ajax. Vroeger droomde ik ervan om voetballer te worden en in het Ajax-shirt te spelen, maar dat is helaas nooit gelukt. Nu is het mijn droom om eSporter bij Ajax te worden.”

3. Wat is jouw speciale eigenschap als FIFA-speler? 
“Toen ik 14 was, haalde ik 2 keer 40-0 in de Weekend League met FIFA 17. De andere 2 jaar is de top altijd in mijn zicht gebleven en bleef ik steeds strijden om beter en beter te worden.”

‘Mijn ambitie is om de nieuwe eSporter te worden!’

4. Wat is jouw favoriete (ex-)Ajax-speler in het spel? 
“Daar kan ik kort over zijn: Johan Cruijff!”

5. Wat is jouw ambitie voor de finale van de Ziggo eBattle? 
“Ik hoop dat de Grand Final een leuke finale wordt. En dat ik die uiteindelijk win. Mijn ambitie is om de nieuwe eSporter te worden!”

Tekst en beeld: Ajax.nl