Menu
Before the Grand Final: Michael Faria (Xbox)

Before the Grand Final: Michael Faria (Xbox)

FIFA-spelers van over de hele wereld streden de afgelopen maanden om een plek in de Grand Final van de Ziggo eBattle Ajax next ePlayer. De beste 8 spelers komen op 12 en 13 juni samen in Amsterdam voor de strijd om de absolute hoofdprijs: 1 professioneel contract als FIFA-speler bij Ajax. Wij stellen alle kanshebbers 1 voor 1 aan jullie voor!


Voordat de spelers in actie komen in de Gallery of Fame van de Johan Cruijff ArenA is het tijd om ze beter te leren kennen. Aan de hand van vijf vragen vertellen de eSporters over hun ervaringen, kwaliteiten en hun band met Ajax. Vandaag is het de beurt aan de Engelse Michael Faria (19)


1. Hoe heb je de weg naar de Grand Final ervaren?
“Tot nu toe was het geweldig. Ik heb 3 toernooien gespeeld en ze allemaal gewonnen. Hierdoor begin ik met veel zelfvertrouwen aan de Grand Final. De overwinningen hebben mooie prijzen opgeleverd, onder andere een headset, prime Johan Cruijff-kaart en een Ajax-uittenue. Ik hoop dat mijn volgende prijs een profcontract bij Team Ajax is!”

2. Waarom wil je speler worden van Ajax eSports?
Het Ajax-eSportteam is geweldig en ik pas er perfect in. De manier waarop Dani Hagebeuk en coach Bas Vromans juichen, is precies hoe ik dat ook deed bij ePrem: met passie. Ook denk ik dat ik van meerwaarde kan zijn voor het team, doordat ik snel inzie welke tactiek het best werkt in FIFA. Ik zou het fantastisch vinden om een toernooi met het Ajax-logo op mijn borst te winnen.”

3. Wat is jouw speciale eigenschap als FIFA-speler? 
“Mijn speciale eigenschap in FIFA is spelen met veel trucs en de tegenstander daarmee op het verkeerde been zetten. Niet alleen is het effectief, ook ziet het er leuk uit!”

'Er is maar 1 Johan Cruijff!'

4. Wat is jouw favoriete (ex-)Ajax-speler in het spel? 
“Dat is zonder twijfel Johan Cruijff. Hij is zo goed aan de bal en zijn schot is niet normaal goed. Ook draait hij zoals geen enkele andere speler dat kan. Er is maar 1 Johan Cruijff!”

5. Wat is jouw ambitie voor de finale van Ziggo eBattle? 
“Ik speel om te winnen! Mijn doel is om voor FIFA 20 een professioneel eSport-contract te hebben. Als dat bij Ajax is, ben ik meer dan blij! En laten we eerlijk zijn; Ajax Auzio klinkt toch goed?

Tekst en beeld: Ajax.nl