Menu
Bekende bij eerste training Ooijer

Bekende bij eerste training Ooijer

André Ooijer trainde woensdag voor het eerst met Ajax mee. De nieuwste aanwinst tekende maandag een eenjarig contract en maakte woensdag voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld van sportcomplex de Toekomst. Hij kwam er veel oude bekenden tegen.

Wegens het ontbreken van de internationals en wk-gangers waren er woensdagochtend vooral veel spelers van Jong Ajax op de Toekomst te vinden. Onder toeziend oog van Martin Jol en zijn staf trainden vijftien spelers plus de keepers Verhoeven en Vermeer. Onder hen ook Ajax’ nieuwe nummer dertien: André Ooijer.

Dat Ooijer al heel wat jaren meeloopt bleek wel uit het feit dat hij meer mensen uit de staf dan van de huidige spelersgroep kende. ,,Danny Blind en Bryan Roy vervulden destijds bij Ajax de rol die ik nu ga vervullen. Met al hun ervaring hielpen ze mij destijds in mijn jonge jaren bij Ajax”, sprak de verdediger na afloop van zijn eerste oefensessie. Hij is gemotiveerd en probeert zo snel mogelijk conditioneel fit te raken. Een exact tijdspad wil hij daar echter nog niet aan verbinden.

Mido was aandachtig toeschouwer bij de training. Hier is hij in gesprek met Martin Jol. Mido was aandachtig toeschouwer bij de training. Hier is hij in gesprek met Martin Jol.

De van PSV overgekomen verdediger deed ongeveer de helft van de training met de groep mee. Daarbij trof hij zijn voormalig PSV-collega Ismaïl Aissati en nog een andere oude bekende. Langs het trainingsveld was Mido aandachtig toeschouwer bij de training. De 27-jarige Egyptenaar, die tussen 2001 en 2003 bij Ajax speelde, is momenteel in afwachting van zijn gesprek met de clubleiding over een eventuele terugkeer in Amsterdam.

Ook Mido is een oude bekende van Ooijer. ,,Met hem heb ik in het verleden bij duels tussen Ajax en PSV heel wat robbertjes uitgevochten”, zei de nieuwe Ajacied met een grote grijns. Ook bij de Egyptenaar kwam er een grote lach op zijn gezicht toen hij Ooijer even daarvoor langs de kant trof. ,,Ook in Engeland hebben we tegen elkaar gespeeld”, vertelde Ooijer. ,,Zo kom je elkaar altijd weer ergens tegen.”

Donderdag stromen de internationals weer in. Vanaf dan zal alles in het teken staan van Ajax eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. Het duel wordt zaterdag om 18.45 uur in de Amsterdam ArenA gespeeld. Voor het duel geldt vrije verkoop. Er is dus géén ClubCard-verplichting.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je kaarten voor Ajax - Vitesse

Ooijer, Aissati en Sneijder tijdens de training. Ooijer, Aissati en Sneijder tijdens de training.
Ooijer kent Mido (links) nog goed. Ooijer kent Mido (links) nog goed.
Jong en oud: talent Bouy en routinier Ooijer. Jong en oud: talent Bouy en routinier Ooijer.
Bij afwezigheid van de internationals en WK-gangers trainden er veel spelers van Jong Ajax mee. Bij afwezigheid van de internationals en WK-gangers trainden er veel spelers van Jong Ajax mee.
Ooijer aan de bal. Ooijer aan de bal.
Het laatste deel van de training werkte Ooijer een individueel programma af. Het laatste deel van de training werkte Ooijer een individueel programma af.