Menu
Bekeravontuur strandt voor Ajax-amateurs

Bekeravontuur strandt voor Ajax-amateurs

Het bekeravontuur is voorbij voor de Ajax-amateurs. De ploeg van trainer Jorg Smeets was woensdagavond niet opgewassen tegen FC Utrecht. In een nagenoeg lege Amsterdam ArenA scoorde het team uit de Domstad zes keer: 0-6. Hierdoor gaat de eredivisionist probleemloos door naar de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi.

Vooral in de eerste helft wisten de Ajacieden zich geen raad met de tegenstander. Utrecht stond na drie kwartier al op een 0-6 voorsprong. De openingstreffer werd na negen minuten gemaakt door Cyriel Dessers, die halverwege de eerste helft ook de score verdubbelde. De andere doelpunten werden gemaakt door Yassin Ayoub, Lukas Görtler, Matty Willock en Zakaria Labyad.

Weinig amusement in tweede helft
De tweede helft verliep beduidend rustiger. De bezoekers uit Utrecht deden wat kalmer aan. Er vielen, opvallend genoeg, geen doelpunten meer. FC Utrecht creëerde genoeg kansen, maar wist het net niet te vinden. Dat kwam ook doordat de Ajacieden na rust beter voor de dag kwamen, vooral in verdedigend opzicht.

De Ajax-amateurs bereikten het hoofdtoernooi door eerst te winnen van OJC Rosmalen, om vervolgens af te rekenen met Be Quick 1887.

Lees ook: Dolberg leidt Ajax naar 2e ronde KNVB Beker

Tekst: Ajax.nl/Celine de Graaff
Beeld: ProShots