Menu
Bekerduel duurt minuut te lang voor Jong Ajax

Bekerduel duurt minuut te lang voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft het tweede duel in de groepsfase van de Beloftenbeker verloren. In Almere was Jong Omniworld dankzij een heel late treffer met 2-1 te sterk voor de ploeg van Adrie Koster en Aron Winter.

Adrie Koster: 'De eindfase moet beter'. Adrie Koster: 'De eindfase moet beter'.

Bij winst had Ajax, dat in augustus het eerste bekerduel met 2-0 won van Jong FC Zwolle, een mooie stap kunnen maken in de richting van de tweede ronde. Nu moeten de Amsterdamse talenten in de twee resterende groepswedstrijden tegen Jong FC Volendam en Jong AGOVV vol aan de bak om te overleven. ,,Zonde”, reageerde Koster na afloop. ,,Deze nederlaag was niet nodig. Vooral in het begin waren wij duidelijk de betere ploeg, maar het ging te vaak fout in de eindfase.”

Alle doelpunten vielen maandagavond in de tweede helft. Jong Ajax kwam op voorsprong dankzij een benutte penalty van John Goossens. Hij mocht aanleggen van elf meter nadat Javier Martina was neergelegd in het Almeerse strafschopgebied. De thuisploeg kwam terug in de wedstrijd via een mooi ingeschoten vrije trap van Mohamed Ikariden. Ajax kreeg daarna nog kansen op de winnende treffer. Toch ging Omniworld met de overwinning aan de haal dankzij een rake kopbal in de laatste minuut van Diangi Matusiwa. ,,Een dekkingsfout”, blikte Koster terug. ,,Die jongen kon helemaal vrij inkoppen. Dat mag nooit gebeuren.”

Opstelling Jong Ajax:
Van Duin; Will (70. Hasselbaink), Wormgoor, Liesdek, Slijngard; Goossens, Van der Heijden, Yildirim; Martina, Donald, Sarpong.