Menu
'Bekerfinale NEC - Ajax droomscenario'

'Bekerfinale NEC - Ajax droomscenario'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Jasper Cillessen.

Met bijzondere belangstelling heb ik vorige week de loting voor de halve finales van de KNVB Beker gevolgd. De kans bestond immers dat er een halve finale tussen Ajax en mijn oude club uit NEC uit de koker zou komen. Zowel een uit- als thuiswedstrijd had me in dat geval geweldig geleken. Ik herinner me nog goed hoe NEC een aantal jaren geleden in de eerste ronde werd uitgeschakeld door FC Dordrecht. In dat opzicht is het een prachtige prestatie dat ze voor het eerst sinds 2000 weer in de halve finale staan. Hopelijk wint NEC van PEC Zwolle zodat er finale tussen Ajax en NEC mogelijk is. In het ideale geval wint Ajax dan de finale van NEC en worden we ook kampioen. In dat geval zou NEC namelijk Europees voetbal gaan spelen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn voor de club en de stad Nijmegen.

Het is natuurlijk allemaal nog toekomstmuziek. Eerst moet NEC nog zien te winnen en ook voor ons wacht een lastige uitwedstrijd tegen AZ. Toch wil ik er mee aangeven dat ik nog steeds een sterke band met NEC en Nijmegen heb. Niet zo vreemd ook, aangezien ik elf jaar bij NEC heb gespeeld. Ook mijn ouders wonen er in de regio. De binding is daarom niet zomaar ineens weg. Ook niet nu ik alweer tweeënhalf jaar bij Ajax zit. Ik hoop altijd dat mijn oude club het goed doet. Behalve tegen Ajax natuurlijk.

Vorige week vrijdag ben ik op mijn vrije dag nog even naar Nijmegen gereden. Ik wilde ze een hart onder de riem steken voor de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Vitesse. Die wedstrijd was zowel voor NEC als voor Ajax belangrijk aangezien Vitesse een belangrijk concurrent in de titelstrijd is. De 1-1 eindstand was daarom zowel voor NEC als Ajax een mooie uitslag. Zeker omdat we later die middag van Go Ahead Eagles wonnen. Het werd daardoor een topweek voor ons. Met zeges op PSV, Feyenoord én Go Ahead zijn we 2014 fantastisch begonnen.

Nog even terug naar de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Inmiddels heb ik een aantal edities van Ajax - Feyenoord en Feyenoord - Ajax van dichtbij meegemaakt. Ik kan de Gelderse Derby en de Klassieker daardoor een beetje met elkaar vergelijken. Het zijn twee totaal verschillende grootheden, maar er zijn zeker overeenkomsten. Naast de sportieve rivaliteit tussen de clubs merk ik vooral hoe het bij de supporters leeft. Die zijn er vaak al wekenlang mee bezig. Dat ondervond ik vorige week langs het trainingsveld van NEC opnieuw. Daar in Nijmegen hing een zelfde soort sfeer als tijdens de afsluitende training in de Amsterdam ArenA voorafgaand aan een competitieduel met Feyenoord. Weliswaar in een andere setting en met een andere hoeveelheid fans, maar de basis was hetzelfde. De liefde voor de eigen club en de absolute wil om van de aartsrivaal te winnen. Dat spatte er bij iedereen vanaf.

Een van de mooiste dingen aan wedstrijden tussen NEC en Vitesse vind ik dan ook dat er uitsupporters bij beide wedstrijden aanwezig zijn. Dat geeft die duels veel extra glans. Ik vind het dan ook oprecht jammer dat er bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord al enige tijd geen uitsupporters bij zijn geweest. Hopelijk kan ik dat volgend seizoen voor het eerst meemaken. Ik kijk ernaar uit.

Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief