Menu
Bekerfinale over twee wedstrijden

Bekerfinale over twee wedstrijden

Vanuit maatschappelijk oogpunt is besloten de KNVB bekerfinale over twee wedstrijden te spelen. Op zondag 25 april speelt Ajax thuis tegen Feyenoord, zonder Feyenoord-supporters, en op donderdag 6 mei wordt in Rotterdam gespeeld zonder Ajax-aanhangers. Beide duels beginnen om 18.00 uur.

Donderdagochtend heeft er overleg plaatsgevonden in Rotterdam tussen de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam, de politie, de directies van Ajax en Feyenoord en de KNVB. Aanleiding voor het overleg was een verzoek van de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam om nog eenmaal bij elkaar te komen om te overleggen over de finale die op 25 april in Rotterdam op de rol stond. Deze uitnodiging is mede ingegeven door een interventie van de minister van Binnenlandse Zaken.

Tijdens het overleg zijn alle argumenten nog eens aan de orde geweest en hebben alle partijen hun zorg uitgesproken over de enorme maatschappelijke onrust die is ontstaan als gevolg van de grote veiligheidsoperatie die met de bekerfinale gepaard zou gaan.

Op basis van de uitkomsten van het overleg is door het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloten dat de KNVB bekerfinale in twee wedstrijden wordt gespeeld. De wedstrijden vinden plaats op 25 april in de Amsterdam ArenA en op 6 mei in Stadion Feijenoord. Beide wedstrijden vangen aan om 18.00 uur. Er zal in beide gevallen geen publiek van de bezoekende club aanwezig mogen zijn. De wedstrijdorganisatie is in handen van de KNVB. De clubs hebben laten weten het besluit van de KNVB te respecteren.

Rik van den Boog, algemeen directeur van AFC Ajax vindt het een verstandige keuze: ,,Vanmorgen hebben we met de burgemeeesters, de KNVB en Feyenoord alles nog op een palet gelegd en iedereen was overtuigd dat het maatschappelijk belang en de veiligheid van de mensen op de eerste plaats moesten staan. De supporter in mij zegt dat het het mooiste zou zijn als de finale een wedstrijd zou zijn, waarna de winnaar met de beker in zijn hand staat. Wij waren ook klaar voor die ene wedstrijd. Maar als dat niet kan, is dit de verstandigste beslissing. Nu kunnen er twee grote supportersscharen bij zijn; kan het een dubbelfeest worden. Gezien de maatschappelijke discussie is dit het beste dat we hebben kunnen doen."

Waarom speelt Ajax op 25 april eerst thuis? Van den Boog: ,,Bij de loting van de halve finales werd bekend dat de winnaar van Twente - Feyenoord de thuisspelende partij in de finale zou zijn en dat de winnaar van Go Ahead - Ajax de uitspelende ploeg zou zijn."

Voor kaartverkoop informatie klik hier