Menu
Bekerkoorts stijgt bij IJsselmeervogels

Bekerkoorts stijgt bij IJsselmeervogels

Ajax treft ook in de vierde ronde van de KNVB Beker een amateurteam. Nadat de kampioen van Nederland in oktober afrekende met ASWH, moet nu naar Spakenburg worden gereisd voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. De ploeg van voormalig betaaldvoetbaltrainer Gert Kruys bereikte deze ronde door FC Emmen verrassend te verslaan. Hoe staat Ajax' komende tegenstander ervoor?

Is IJsselmeervogels klaar voor de komst van Ajax?

,,Dit is in ieder geval een week waar we ons heel erg op hebben verheugd. Toen Ajax uit de koker kwam, ging er bij ons gejuich op. Hier in het dorp leeft het voetbal sowieso natuurlijk enorm. Spakenburg staat bekend om de strijd tussen de 'roden' (IJsselmeervogels) en de 'blauwen' (Spakenburg). Maar de wedstrijd tegen Ajax, de kampioen van Nederland, leeft natuurlijk ook enorm. Het is helemaal uitverkocht, dus het wordt een mooie avond."

Hoe schat u de kansen in voor IJsselmeervogels?

,,Ajax is de top van Nederland. Dus om een kans te maken moeten we alles geven wat we hebben. We moeten hopen dat Ajax misschien een keer een wedstrijd speelt op zeventig procent van zijn kunnen, dan maken we misschien een kans. Als trainer van FC Dordrecht hebben we het Ajax in 2009, toen Martin Jol nog trainer was, heel moeilijk gemaakt. Pas in de laatste minuut van de verlenging maakte Ajax de winnende. Het ís mogelijk. Dat probeer ik mijn spelers ook steeds voor ogen te houden."

Gert Kruys: ,,We gaan ons zeker niet ingraven en met zeven verdedigers spelen." Gert Kruys: ,,We gaan ons zeker niet ingraven en met zeven verdedigers spelen."

Hoe omschrijft u de speelstijl van IJsselmeervogels en wordt deze nog aangepast voor donderdag?

,,IJsselmeervogels speelt 4-3-3. Met aanvallend en verzorgd voetbal komen we het best tot ons recht. We hebben een sterke spits: Thomas Verheijdt. Dat is ook echt een cultheld die ontzettend goed ligt bij de supporters. Tegen Ajax is het natuurlijk lastig om vol op de aanval te gaan, want dan red je het niet. Dus misschien gaan we iets minder hoog drukzetten en wat compacter spelen. Maar we gaan ons zeker niet ingraven en met zeven verdedigers spelen."

Hoe denkt u dat Ajax deze wedstrijd zal opvatten?

,,Ik verwacht dat Frank de Boer met een sterk elftal voor de dag gaat komen. Tegen Cambuur had Ajax het afgelopen zondag moeilijk, dus ik denk niet dat hij iedereen vrijaf gaat geven. Het wordt zeker geen B-elftal waar we tegen gaan spelen."

Jullie draaien goed in de competitie. Beginnen jullie donderdag in topvorm aan het duel?

,,We staan bovenaan in de Topklasse, op doelsaldo. De laatste weken hebben we echter ook wat punten verspeeld. We voetballen goed, maar ik denk dat sommige jongens toch al wel de wedstrijd tegen Ajax in hun achterhoofd hebben."

De bekerwedstrijd IJsselmeervogels - Ajax begint donderdagavond om 20:45 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots