Menu
Bekerzege voor Ajax A1

Bekerzege voor Ajax A1

Ajax A1 heeft zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Doetinchem werd De Graafschap met 1-3 verslagen. ,,De ploeg verdient een compliment”, aldus Bob de Klerk, die door de afwezigheid van Frank de Boer alleen voor de groep stond.

De Boer zit vanavond als assistent-bondscoach op de bank bij Nederland - IJsland en kon dus niet aanwezig zijn bij de bekerwedstrijd van Ajax A1. Maar ook zonder de voormalig international slaagde het hoogste jeugdelftal erin een prima wedstrijd te spelen. Meteen vanaf de aftrap zette Ajax volop druk op het doel van De Graafschap. ,,Het eerste half uur waren we heel sterk”, aldus De Klerk. ,,We kregen ook kansen, maar die zetten we niet om in doelpunten. Dan weet je dat het lastig kan worden.”

Toch kwam Ajax op het kunstgrasveld op voorsprong. In de 35ste minuut scoorde Geoffrey Castillion op aangeven van Tom Overtoom. Beide spelers waren in het eerste halfuur ook al dicht bij de openingstreffer geweest, maar misten toen geluk in de afwerking. Overtoom raakte de lat en Castillion schoot net naast toen hij alleen op de keeper afging.

In de tweede helft kwam Ajax opnieuw goed uit de startblokken. Invaller Aras Özbiliz tekende in de 55ste minuut voor de tweede treffer. Na een pass van Marvin Zeegelaar controleerde hij de bal met zijn borst en schoot hij vervolgens beheerst binnen. De Graafschap zette na de 2-0 alles op alles en scoorde tien minuten voor tijd tegen. De thuisploeg schroefde de druk nog wat hoger op, waardoor Ajax voorin steeds meer ruimte kreeg. ,,Daar hadden we af en toe iets slimmer mee om moeten gaan”, vond De Klerk. Özbiliz stelde uiteindelijk in de 89ste minuut de Amsterdamse zege veilig door na een goede actie de 1-3 binnen te schieten. ,,Het was een echte bekerwedstrijd”, aldus De Klerk. ,,We hadden iets beter met de kansen moeten inspringen, maar ik moet de ploeg zeker een compliment maken. Een uitwedstrijd tegen De Graafschap is toch altijd lastig.”

Dankzij de zege plaatst Ajax zich voor de achtste finale van het bekertoernooi. Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander is.

Opstelling Ajax A1: Bizot; Kappelhof, Van der Meulen, Van Rhijn, Shakison; Bonevacia (78. Koppers), Overtoom (70. Candan), Ebicilio; Antonia (46. Özbiliz), Castillion, Zegelaar (55. Apau).