Menu
Bekerzege voor wisselvallig Jong Ajax

Bekerzege voor wisselvallig Jong Ajax

Jong Ajax heeft de kwartfinales bereikt van het KNVB Bekertoernooi voor Beloftenteams. Op de Toekomst won de formatie van trainer Aron Winter met 3-1 van Jong Cambuur Leeuwarden.

Jong Ajax speelde zeker niet groots tegen de Beloften van Jong Cambuur. Met de overwinning boekten de Ajacieden in elk geval wel het gewenste resultaat. ,,Het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn. We zitten nu bij de laatste acht in het bekertoernooi’’, sloeg Winter na het duel de spijker op zijn kop.

Javier Martina leverde als rechtsbuiten nuttig werk. De aanvaller had met zijn voorbereidingen een aandeel in alle treffers. Javier Martina leverde als rechtsbuiten nuttig werk. De aanvaller had met zijn voorbereidingen een aandeel in alle treffers.

Na een droomstart, Nicolae Mitea opende de score al in de eerste minuut, leek Jong Ajax wat in te dutten. Het mondde uiteindelijk uit in de gelijkmaker van Leon Ramos. René Hoen kreeg alle tijd en ruimte voor een voorzet vanaf rechts. Ramos sloeg vlak voor het doel hard toe. De Friezen konden niet lang genieten van de gelijkmaker. Nauwelijks een minuut na de 1-1 bracht spits Rydell Poepon de thuisploeg op slag van rust opnieuw aan de leiding. Net als bij de eerste treffer had Javier Martina ook in de 2-1 een groot aandeel.

Nicolae Mitea was een volledige wedstrijd van de partij bij Jong Ajax. Nicolae Mitea was een volledige wedstrijd van de partij bij Jong Ajax.

In de eerste minuut belandde de bal uiteindelijk via Martina en Poepon succesvol bij linksbuiten Mitea (1-0). Luttele seconden voor de rust gaf Martina de bal hard en secuur voor. Poepon kroop voor zijn man en kon vervolgens simpel inschieten: 2-1. ,,We begonnen goed en kregen vooral de eerste helft veel mogelijkheden’’, aldus Winter in zijn terugblik. ,,Maar door slordigheidjes en enige nonchalance gaven we de tegenstander vertrouwen. We maakten het Jong Cambuur soms te makkelijk. Dat we goed zijn gestart, maar daarna terugzakten, heeft ook met de leeftijd van mijn spelers te maken. Na een goede beginfase lijkt het alsof sommigen er te makkelijk over denken. Vergeet niet dat we aan het opleiden zijn. Het gaat om de wil om te winnen. Die is er. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen.’’

Jeffrey Sarpong baant zich een weg door de gelederen van Jong Cambuur Leeuwarden. De man met het rugnummer tien speelde een nuttige wedstrijd. Jeffrey Sarpong baant zich een weg door de gelederen van Jong Cambuur Leeuwarden. De man met het rugnummer tien speelde een nuttige wedstrijd.

De Jong Ajacieden lieten het op het (door de regen) zwaar bespeelbare veld vooral na rust aankomen op strijd. Juist de Leeuwarders moeten het hebben van hun strijdlust. Na enkele kansen en kansjes voor Jong Ajax, behoedde doelman Kenneth Vermeer de Amsterdammers voor een tweede tegengoal. Toch hadden de Friezen eenmaal oog in oog met de Ajax-defensie moeite met het maken van een echte vuist. Ook de aanvallende acties van de bij vlagen uitstekend spelende Martina en Jeffrey Sarpong hield de gasten redelijk in toom. Twee minuten voor het einde besliste Mitea de wedstrijd door de bal simpel voorbij doelman Victor Kros te werken: 3-1. Opnieuw leverde Martina prima voorwerk. Het bekerduel kreeg daarmee alsnog het slot dat het verdiende.

Derk Boerrigter kreeg enkele kansjes, maar was ongelukkig in de afronding. Derk Boerrigter kreeg enkele kansjes, maar was ongelukkig in de afronding.

,,Nu op naar de finale!’’, nam Jong Ajacied Derk Boerrigter kort na het treffen enthousiast een voorschot op de toekomst.
Zijn ploeggenoet Vermeer reisde niet veel later naar Schoorl, waar hij zich aansloot bij zijn in trainingskamp verblijvende ploeggenoten van Jong Oranje. Dinsdag speelt de ploeg van bondscoach Foppe de Haan in Alkmaar een vriendschappelijke interland tegen Jong Engeland.