Menu
Belangrijke informatie FC Groningen - Ajax

Belangrijke informatie FC Groningen - Ajax

Voor Ajax-supporters die zondag zijn afgereisd naar de wedstrijd FC Groningen - Ajax is er veel nieuwe informatie. Lees de mededelingen goed door en geniet woensdag van de wedstrijd!

Toegang op basis van scan zondag jl.
De wedstrijd is opnieuw door de KNVB vastgesteld op woensdag a.s. om 19.30 uur. Indien je de wedstrijd zondag jl. hebt bezocht en je bent gescand is jouw seizoenkaart ingeregeld in ons systeem, zodat aan jou ook woensdag weer toegang verleend zal worden. Ajax neemt de extra reis- en verzekeringskosten voor z’n rekening, dus supporters worden niet geconfronteerd met extra kosten. Let op: Indien je zondag jl. niet bent gescand of geregistreerd, heeft het geen zin om een poging te doen de wedstrijd te bezoeken. Toegang zal worden geweigerd!

Kaart overdraagbaar?
Let op: kaarten zijn NIET overdraagbaar! Kan je niet en weet je iemand die de wedstrijd wil bezoeken verwijs diegene dan naar TicketBox. Zelf zal je een verzoek tot restitutie moeten doen.

TicketBox-verkoop
Dinsdag 15 april zal tussen 10.00 en 12.00 uur een extra verkoop plaatsvinden.
Ook hier geldt op = op! Deze kaarten zijn absoluut niet overdraagbaar aangezien de seizoenkaarten worden ingeregeld en op basis van de seizoenkaart toegang wordt verleend! Let op: dit is dus anders dan bij andere wedstrijden! Verkoop uitsluitend voor uitkaarthouders die nog niet gekocht hebben.

Vertrek Amsterdam ArenA
Zij die afreizen vanaf de Amsterdam ArenA (vertrektijd 15.00 uur) kunnen zich vanaf 14.15 uur tot 14.50 uur melden bij ingang ZUID H. Daar zal op vertoon van geldig legitimatie, uitkaart én na controle van de scanlijst toegang worden verleend.

Alternatieve opstap
Supporters kunnen zich 15 april van 10.00 tot 12.00 uur digitaal aanmelden voor de alternatieve opstapplaats. Let op: er is plaats voor maximaal 180 supporters.

Supporters die gebruik willen maken van de alternatieve opstap dienen zich opnieuw op te geven via het webformulier op www.ajax.nl. De alternatieve opstapplaats zal zijn op de P-carpool in Rouveen in nabijheid van Zwolle. Klik hier voor meer informatie >>.

In het bezit van een OWB, zondag niet geweest maar wil wel naar de wedstrijd?
Je dient dit zo spoedig mogelijk te melden bij Ajax Supporterszaken via het sturen van een e-mail naar info@ajax.nl.

Terugkomsttijd Amsterdam ArenA
De verwachte terugkomst op de Amsterdam ArenA zal ongeveer tussen 00.00-00:30 uur zijn. Hou er rekening mee dat op dit tijdstip beperkt openbaar vervoer beschikbaar is.

Restitutie toegangskaarten FC Groningen-Ajax
Ajax-supporters die de wedstrijd hebben bezocht maar niet in staat zijn om de wedstrijd bij te wonen op de nieuwe speeldatum (woensdag 16 april a.s.) komen tot en met vrijdag 18 april a.s. in aanmerking voor restitutie.

Ajax biedt deze supporters de mogelijkheid om het geld van het omwisselbiljet, minus TB-fee (€2,65), te ontvangen op zijn/ haar bankrekening nummer. Hiervoor dien je het digitale formulier uiterlijk vrijdag 18 april in te vullen en te versturen.

Klik hier voor het restitutieformulier >>

Daarnaast ben je verplicht om het verstrekte ticket naar Ajax te retourneren via: Ajax Supporterszaken, o.v.v. FC Groningen-Ajax, Antwoordnummer 636, 1100 VE Amsterdam (een postzegel is niet nodig). Na ontvangst van het omwisselbiljet zal Ajax het verschuldigde bedrag (min TicketBox-fee) z.s.m. aan je overmaken (vergeet niet je naam op het ticket te zetten).SVA/AXIOS
Indien je vanuit Amsterdam, Leiden of Den Bosch wilt afreizen, kun je gebruik maken van AXIOS. Zie voor meer informatie en aanmeldingen www.axios.nl of 020-6940289


Waarschuwing!
Ajax adviseert supporters met klem alleen tickets via de officiële verkooppunten aan te schaffen. Het enige officiële verkooppunt is: TicketBox. Alle overige partijen, als Seatwave, Budgetticket, Ticket Unlimited, Ticket For Sale, AA Tickets e.d., die op internet te vinden zijn, en kaarten aanbieden voor Ajax-wedstrijden, handelen in strijd met de van toepassing zijnde KNVB Standaardvoorwaarden. U loopt een groot risico veel meer te betalen dan noodzakelijk en kaarten in handen te krijgen die geen recht geven tot toegang tot het stadion. Dergelijk handelen is strafbaar gesteld met een stadionverbod voor een periode van 18 maanden en een boete van € 450,-

Illegale doorverkoop
Ajax wil iedereen er nadrukkelijk op wijzen dat het verboden is omwisselbiljetten commercieel te verkopen of af te geven (met name tegen een hoger bedrag dan dat op het ticket staat vermeld). Ajax zal vanaf heden strenge maatregelen nemen tegen personen die zich niet aan deze regels houden.

Bij constatering van doorverkoop van omwisselbiljetten zal Ajax:
1. Direct de betreffende omwisselbiljetten blokkeren;
2. Strenge maatregelen (o.a. intrekken uitkaart) nemen tegen de uitkaarthouder én de koper;
3. Gegevens verkoper overdragen aan de KNVB (resultaat= 18 maanden stadionverbod en een boete van € 450,-!)

Om illegale doorverkoop tegen te gaan zal Ajax vanaf heden het koopgedrag van iedere (voorrang) uitkaarthouder in de gaten houden. Tevens roepen we uitkaarthouders op informatie te verschaffen die kan leiden tot aanpak van personen die aan trouwe supporters geld willen verdienen.


Informatie scannen/omwisselbiljet
Jouw uitkaart dient voor aanvang van de wedstrijd gescand te worden door de aanwezige Ajax stewards. Kun jij - om een bepaalde reden - jouw uitkaart niet laten scannen, dan dien jij je (met een geldig legitimatiebewijs) te melden bij één van de aanwezige medewerkers van Supporterszaken. Zij zorgen ervoor dat jij handmatig een punt toegekend krijgt voor de desbetreffende wedstrijd.

Aan de hand van het scannen (en de handmatig toegekende punten) wordt bepaald of je voor het seizoen 2008-2009 in aanmerking komt voor een (voorrangs)uitkaart. In de week na de wedstrijd worden de scanpunten op ajax.nl vermeld. Tevens ben je bij iedere uitwedstrijd verplicht om jouw omwisselbiljet, persoonlijke uitkaart en een geldig legitimatiebewijs te tonen. Bij het vergeten van het omwisselbiljet, zal je de toegang tot het stadion worden geweigerd. Een omwisselbiljet is overdraagbaar tussen uitkaarthouders onderling.

Ajacieden die geen uitkaart bezitten
Iemand die niet in het bezit is van een persoonlijke uitkaart kan geen nationale Ajax-uitwedstrijden bezoeken. Wij raden supporters zonder uitkaart ook ten strengste af om een poging te wagen om toch toegelaten te worden, middels de meest fantasierijke verhalen tegenover Ajax stewards/medewerkers. Dit kost de Ajax-stewards/medewerkers, voor en na de wedstrijd, veel extra tijd en bovendien belemmert dit de doorstroming van de instapprocedures. Ajax laat hierbij weten dat er voortaan SANCTIES zullen volgen tegen supporters die, onder valse voorwendselen, proberen een uitwedstrijd te bezoeken.