Menu
Belangrijke rol De Ridder bij winst Jong Oranje

Belangrijke rol De Ridder bij winst Jong Oranje

Jong Oranje heeft dinsdagavond in Tampere met 2-1 van Jong Finland gewonnen. Huntelaar maakte beide Nederlandse treffers, de winnende in de laatste minuut. Bij beide goals van de aanvaller stond Ajacied Daniël de Ridder aan de basis. Hij nam de vrije trappen waaruit Huntelaar twee keer raak kopte.

Door die uitslag is de ploeg van Foppe de Haan nog altijd kansrijk om het EK te halen. Daarvoor moet het elftal in de kwalificatiepoule bij de eerste twee eindigen. Na de overwinning op de Finnen staat Oranje er goed voor. Vorige week won het team al met 2-0 van koploper Roemenië.

Het is nog altijd onduidelijk in welk land het Europees kampioenschap wordt gehouden. Pas als de deelnemers bekend zijn, mogen landen zich kandidaat stellen. Alle nummers één en twee van de groepen plaatsen zich voor de play-offs. De winnaars van die wedstrijden komen vervolgens uit op het Europese eindtoernooi.

Het Nederlands elftal speelde in Tampere matig. Pas in de laatste minuut boog Heerenveen-speler Huntelaar de score om in het voordeel van Nederland. Jong Oranje was tot die tijd wel de beste ploeg geweest, maar wist zich maar nauwelijks te ontworstelen aan het niveau van de Finnen, die tot op heden zeer teleurstelden.

Vlak na rust kwam Finland door een counter en een blunder van keeper Pasveer op gelijke hoogte. Pasveer had geen zicht op een voorzet, waarna Lehtonen vrij kon
inkoppen.

Foto: Proshots.nl