Menu
Belangrijke zege Jong Ajax, rentree Aissati

Belangrijke zege Jong Ajax, rentree Aissati

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong NEC met 1-3 gewonnen en blijft daardoor koploper in de competitie. Marvin Zeegelaar, Edgar Manucharyan en Jeffrey Sarpong scoorden. Ismaïl Aissati maakte zijn rentree.


De ploeg van Adrie Koster heeft nu zes punten voorsprong op Jong FC Twente, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Jong NEC staat derde met zeven punten achterstand en twee duels minder gespeeld. De Nijmegenaren hadden tot maandag dus minder verliespunten dan Ajax, maar daar is door de Amsterdamse zege een einde aan gekomen. ,,We gaan nu echt alleen aan kop”, aldus Koster na afloop van de wedstrijd. ,,We willen heel graag een keer met dit team kampioen worden, dus nu moeten we deze voorsprong zien vast te houden.”
Het duel in Nijmegen begon ruim een kwartier later dan gepland omdat de aangestelde scheidsrechter vanwege een ongeluk in het verkeer niet in actie kon komen. Jong Ajax trok zich weinig aan van de vertraging en begon sterk aan het duel. ,,Het stond goed”, aldus Koster. ,,Achterin gaven we heel weinig weg. Het was eigenlijk gewoon wachten op het doelpunt.” Dat doelpunt viel in de 37ste minuut. Marvin Zeegelaar schoot op aangeven van Javier Martina de 0-1 binnen. Jeffrey Sarpong ging vlak daarna alleen op de keeper af, maar verzuimde de score te verdubbelen.
Jong NEC begon in de tweede helft meer aan te dringen en kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte via een van richting veranderd afstandsschot. Het inbrengen van Ismaïl Aissati, die na veel blessureleed zijn rentree maakte, zorgde ervoor dat Ajax weer het initiatief kreeg. ,,Ismaïl maakte het verschil in de tweede helft”, gaf Koster de aanvallende middenvelder een compliment. ,,Hij zorgde voor slimheid in het elftal.”
Edgar Manucharyan, in het veld gekomen voor Darko Bodul, kopte ongeveer een kwartier voor tijd de 1-2 binnen. Aissati bediende vlak voor tijd Sarpong, die de 1-3 maakte.
Jong Ajax speelt maandag 2 maart thuis tegen Jong FC Twente, de nummer twee op de ranglijst.