Menu
Belangrijke zege U17

Belangrijke zege U17

Oranje U17 heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om deelname aan het EK. Mede geholpen door de openingstreffer van Ajacied Geoffrey Castillion won de ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg zaterdag met 2-0 van Noorwegen.

carroussel - oranje nederlandse elftal en Ajacieden

De tweede Oranje-treffer kwam van Feyenoorder Jerson Cabral. Naast Castillion hadden ook de Ajacieden Rodney Sneijder en Lorenzo Burnet een basisplaats. Roly Bonevacia was als invaller de laatste 25 minuten van de partij.

Met de zege op de Noren heeft de Nederlandse ploeg de spanning teruggebracht in de EK-kwalificatiestrijd. Donderdag verloor Oranje met 1-0 van Bosnië-Herzegovina. Bosnië-Herzegovina – Hongarije eindigde zaterdag onbeslist: 2-2.

Dinsdag besluiten de beloften van Stuivenberg het kwalificatietraject met een optreden tegen Hongarije. Die wedstrijd wordt vanaf 17.00 uur gespeeld bij CSV in Apeldoorn. Alleen de poulewinnaar plaats zich voor het eindtoernooi.

Castillion deed zaterdag in meerdere opzichten uitstekende zaken. Met 7 doelpunten in 9 interlands stoomt de aanvaller ook op op de topscorerlijst aller tijden van Onder 17. De Ajacied heeft de topschutters Jan Vennegoor of Hesselink en Collins John in het vizier. De twee latere internationals van het grote Oranje blijven Castillion tot nu toe drie treffers voor.

Bron: www.knvb.nl