Menu
'Belangrijkste duel van het seizoen'

'Belangrijkste duel van het seizoen'

Op het laatste vrijdagse persmoment van het seizoen ging het uiteraard over weinig anders dan het duel van zondag tegen FC Twente. ,,Dit is voor Ajax de belangrijkste wedstrijd van het seizoen”, sprak trainer Adrie Koster.

De laatste krachtmeting van het seizoen is niet zomaar een duel . Het hele seizoen en zelfs het komende seizoen valt of staat met het resultaat van aanstaande zondag. Ajax moet een 2-1-achterstand ongedaan maken en van de Enschedese club winnen met 1-0 of met twee goals verschil. ,,Iedereen beseft waar het om gaat. De spelers weten hoe de belangen liggen. De voorrondes van de Champions League moeten worden gehaald. Daarom is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen”, aldus Koster.

In de drie eerdere duels tegen FC Twente sleepte Ajax slechts een gelijkspel uit het vuur, de andere twee werden verloren. ,,Het wordt tijd dat we winnen; 1-0 is voldoende”, rekende Koster voor. ,,FC Twente is een lastige tegenstander, dat hebben ze laten zien. In de laatste uitwedstrijd vond ik dat we een uur goed hebben gespeeld en een halfuur ging het minder. Aan dat uur goed voetbal, moeten we vasthouden en dat negentig minuten zien vol te houden.”

Hoe Twente bestreden moet gaan worden, is geen geheim. ,,Twente is een goed voetballende ploeg,” heeft Koster dikwijls van nabij ervaren. ,,Het is zaak ze niet te laten voetballen. Hun middenveld is uitzonderlijk goed, maar wij hebben eveneens een goed middenveld. Wij zullen zoals altijd het initiatief nemen. Het ligt namelijk niet in onze aard om afwachtend te spelen.”

Ajax moet het zondag doen zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Laurent Delorge en Gregory van der Wiel. Bovendien is Jan Vertonghen geschorst. Koster heeft daarom Donovan Slijngard bij de selectie gehaald. ,,Gezien de bezetting aan de linkerkant is dat logisch. Normaal gesproken kan ik nog schuiven met Urby Emanuelson en Jan Vertonghen, maar nu ze er allebei niet zijn, heb ik Donovan erbij gehaald. Hij speelt al lange tijd als linkervleugelverdediger. Ik houd nog even een slag om de arm of hij zondag ook speelt tegen FC Twente, want we trainen morgen nog. Maar ik heb weinig andere opties. Ik kan wel alles door elkaar gaan gooien maar daar ben ik geen voorstander van. Bovendien is Donovan een jongen met potentie. In het nieuwe seizoen zal hij ook bij de A-selectie beginnen.”

Juich Ajax naar de voorronde van de Champions League!
Kijk hier voor de kaartverkoop voor de returnwedstrijd in de play-offs Ajax - FC Twente >>