Menu

Belastbaarheid spelers speelt parten

In Oldenzaal trad Ajax aan tegen hoofdklasser K.V.V. Quick '20. De Amsterdammers kwamen tegen de Zondaghoofdklassers niet verder dan een 5-0 overwinning. Zlatan scoorde in de eerste helft weer een hattrick, Yakubu speelde een haast perfecte wedstrijd.

Volgens Adriaanse is het slecht gesteld met de belastbaarheid van de selectie. "Eén doel in de voorbereiding is heel blijven. Vooral in de trainingen raakt een groot aantal spelers geblesseerd. Vorig jaar heb ik gas terug genomen. De lat moeten we dit seizoen in alle opzichten hoger leggen. Als je kampioen wil worden moet je heel hard trainen. Veel spelers beseffen dat niet of kunnen dat niet."

Vandaag ontbraken Van der Gun (scheenbeen), Vierklau (rug), Winter (knie) en Pasanen (oog). Chivu heeft, na een hamstringblessure, inmiddels de baltraining weer hervat, maar is nog niet voldoende hersteld om een wedstrijd te spelen.

Machlas was wel fit genoeg om te beginnen. Adriaanse wisselde vergeleken met de vorige wedstrijd Cruz en O´Brien van positie. Vooral O´Brien speelde een zeer goede eerste helft. Bergdolmo nam de positie in van Pasanen, naast een uitstekend spelende Yakubu.

Het duel begon flitsend. Al uit de eerste actie scoorde Zlatan, wie anders, de openingstreffer. Pas 26 minuten later kwam Zlatan weer tot scoren. Hij liep goed door na een fout in de Oldenzaalse defensie en speelde handig om de keeper heen.

Meteen daarna kwam een soort plezierfiets de middencirkel binnengereden. Vier scheidende spelers van Quick ´20 verlieten het veld op het voertuig. Een van de vervangers was een 16-jarige keeper. De debutant kreeg het enkele minuten later al zwaar te verduren, toen Arveladze tegenover hem plaatsnam voor een penalty. De Ajacied schoot hem hard onder de keeper door: 0-3.

In de 34e minuut kwam de combinatie Machlas-Zlatan goed uit de verf. Na een prachtig hakje van Machlas kon Zlatan de 0-4 inschieten.

In de tweede helft kregen Wamberto, Pique, Van der Meyde, De Cler en Knopper speelminuten. De laatste bracht met een fraaie volley de eindstand op 0-5.

Ajax blijft tot en met zaterdag in de Lutte, waar hard getraind wordt. Adriaanse: "Het door mij beoogde niveau is nodig om de doelstellingen te halen. We moeten maar kijken welke spelers in de kruiwagen blijven."

0-1 Zlatan '01 0-2 Zlatan '26 0-3 Arveladze '31 0-4 Zlatan '34 0-5 Knopper '78

Opstellingen: Ajax: Grim, O`Brien, Bergdolmo, Yakubu (´45 De Cler), Maxwell (´45 Pique), Galásek, Machlas (´45 Wamberto), Cruz, Ikedia (´71 Van der Meyde), Zlatan (´45 Knopper), Arveladze. Quick ´20: Verbeek, Meijer, Van Iersel, Kemna, Hovelink, Rikkerink, Enbers, Lassche, Linderman, Tulp, Morsink, Beckmann, Visscher, Ensink, Klijndijk, Siers, Van der Moolen, Heinink.