Menu

Belgen waaien uit aan de kust

Wesley Sonck, Jelle van Damme en Tom Soetaers moesten zich daags na de hectiek in Groningen al melden bij de nationale ploeg. Voor hen is de wedstrijd van zaterdag tegen Estland nog van zeer grote waarde. De voorbereiding begon traditioneel met drie dagen uitwaaien in Koksijde. Soetaers blikt nog even terug op een bewogen weekeinde.

Direct nadat Ajax zondagmiddag terug was bij de ArenA pakte Soetaers de auto om naar België te rijden. ,,Dan kon ik die avond nog wat drinken met mijn vriendinnetje, want ik moest wel uitblazen van het weekeinde", doet de Belg vanuit het trainingskamp in Koksijde zijn relaas.

,,Iedereen vraagt natuurlijk naar de busbrand en dan vertel ik het keer op keer. Dat vind ik niet erg. Ik kan moeilijk niets zeggen als mij er naar wordt gevraagd. Ik ben erg geschrokken. Het is zo belachelijk en laag wat er is gebeurd. Het zou niet zo vaak in de pers moeten komen, maar het is echt een schande. Ik ben er enorm door aangegrepen."

Aan de Belgische kust kan Soetaers samen met Jelle van Damme en Wesley Sonck op adem komen. ,,Hier is het de eerste dagen nog ontspannend. We hebben ons maandag om 9.45 uur in Brussel moeten melden en waren om half twaalf in het hotel. Daar keek ik onvrijwillig toch steeds naar de rode balkjes van het brandalarm aan de muur. Ik moest trouwens in het hotel in Zeegse wel een paar keer slaan voordat het glas brak en toen hoorde ik niets, dus dacht ik nog dat het verkeerd was gegaan."

Maar door de vlotte actie van Soetaers stonden zijn ploegmakkers en de andere hotelgasten snel buiten.,,Ik heb mij er nu wel goed overheen gezet. Met het hele team hebben we sportieve revanche genomen, het op de juiste wijze laten zien."

Zaterdag moet hij het met België tegen Estland laten zien. ,,We zitten tot en met woensdag in Koksijde en er is nog geen sprake van echte inspanning. Het is heel relaxed. Het is natuurlijk ook voor het eerst dat we die jongens van Club Brugge weer zien en daar maken we wel grapjes over. Vanaf donderdag zullen we wedstrijdgericht denken, dan trainen we ook in het stadion van Standard Luik waar we zaterdag spelen."

De stand in de groep van onze Belgische Ajacieden is als volgt:

1. Bulgarije 7 5 0 2 13-3 17
2. Kroatië 7 4 2 1 11-4 13
3. BELGIË 7 4 2 1 9-9 13
4. Estland 7 2 3 2 4-4 8
5. Andorra 8 0 8 0 1-18 0