Menu
België verliest van Polen

België verliest van Polen

De Belgische nationale ploeg, met Thomas Vermaelen in de gelederen, kreeg een bittere pil te slikken tegen Polen. De Rode Duivels verloren het EK-kwalificatieduel in groep A met 0-1.

België liet daarmee kostbare punten liggen in de jacht op een toegangsbewijs voor het Europees kampioenschap in 2008. Bondscoach René Vandereycken gunde Vermaelen een plek in zijn basisploeg. Kort na de treffer van spits Radoslaw Matusiak (in de negentiende minuut gescoord), was de Ajacied met een afstandsschot dichtbij de gelijkmaker. De Poolse bondscoach Leo Beenhakker zag zijn keeper Artur Boruc attent reageren op de inzet van Vermaelen. Voor de Belgen lijkt het EK in Oostenrijk en Zwitserland verder weg dan ooit. Polen daarentegen ligt op koers; de selectie van Beenhakker blijft in het spoor van de nog ongeslagen Finnen. De Polen boekten hun derde kwalificatiezege in de vijf tot nu toe gespeelde duels.

Het Armenië van Edgar Manucharyan slaagde er woensdagavond evenmin in de Finnen te verslaan. Een punt bleek al te veel gevraagd voor de Armeniërs. Mika Nurmela scoorde in de tiende minuut de enige treffer: 1-0. Manucharyan kwam overigens niet in actie voor de Armeense ploeg. Armenië vergaarde in deze EK-kwalificatiecyclus tot nu toe slechts een punt. Zweden (de ploeg van Markus Rosenberg) en Tsjechië (Zdenek Grygera) kwamen vriendschappelijk in actie. In Le Mans leden de Zweden een 1-0 nederlaag tegen Ivoorkust. Didier Drogba scoorde in de zevenendertigste minuut. Rosenberg speelde de hele wedstrijd. Tsjechië sleepte in Praag op de valreep tegen Denemarken nog een gelijkspel uit het vuur: 1-1. Lövenkrands bezorgde de gasten binnen een halfuur de leiding. Milan Baros maakte in de blessuretijd nog gelijk. Basiskracht Grygera speelde 72 minuten mee.