Menu

Belgische kranten vol lof over Club Brugge

Natuurlijk waren de Belgische ochtendkranten vol lof over de prestatie van Club Brugge, dat met een 2-1 overwinning op Ajax zich verzekerde van UEFA-Cupvoetbal. De Champions-Leaguewedstrijd van dinsdagavond werd een beetje gezien als een alternatieve uitvoering van België - Nederland, dus waren onze zuiderburen in een jubelstemming.

Het Nieuwsblad wijdt drie pagina´s aan Club Brugge – Ajax. De krant analyseert hoe Brugge tegen het jonge Ajax de betere ploeg kon zijn. Het sportkatern opent met een grote foto waarop te zien is hoe Saeternes de bal door de benen van Bogdan Lobont in het doel schuift. Ook is er aparte aandacht voor de Belgen in dienst van Ajax, en dan met name voor doelpuntenmaker Wesley Sonck.

Brugge-coach Trond Sollied, die twee van zijn landgenoten zag scoren tegen Ajax, complimenteert zijn ploeg. Nu kunnen de tegenvallende resultaten van Club Brugge in de Belgische competitie even naar de achtergrond geschoven worden.

Verder staat de krant stil bij het feit dat AC Milan Brugge de weg heeft versperd naar de volgende ronde van de UEFA Champions League, door met een ´verzwakt´ elftal te verliezen van Celta de Vigo. Want hoewel er alom vreugde heerst over het halen van de UEFA Cup, waren ook de Belgen liever doorgegaan in het belangrijkste Europese toernooi.