Menu
Beloftenelftal naar halve finales 'Toulon'

Beloftenelftal naar halve finales 'Toulon'

De Nederlandse Beloftenploeg heeft zondag de halve finales bereikt van het Festival International Espoirs de Toulon. De jeugdselectie van KNVB-coach en voormalig Ajax-trainer Adrie Koster besloot de groepsfase met een 1-0 overwinning op de leeftijdgenoten van Turkije.

Het Beloftenelftal dankte de zege, waarmee het groepswinnaar werd, aan een vroege treffer van Roland Alberg. Hij schoot al in de tiende minuut raak. Eerder verloor Nederland de groepswedstrijd tegen Japan (3-2), maar werd de poule geopend met een 3-0 zege op Egypte. Drie Ajacieden hadden een basisplek in het keurkorps van Koster. Ruben Ligeon, Joël Veltman (foto) en Dico Koppers verschenen allen als verdediger aan de aftrap. Jody Lukoki was invaller.

Wie de komende tegenstander wordt van het Nederlandse Beloftenelftal is maandag pas bekend. De halve finalewedstrijd van Oranje staat voor woensdag op het programma. De vriendschappelijke interlands die de Beloften van Koster spelen zijn onder meer bedoeld om een extra lichting Nederlandse talenten, die vaak al te bewonderen zijn in de Eredivisie, aan internationale ervaring te helpen. Met deze extra interlandervaringen kunnen talenten wellicht doorstromen naar Jong Oranje.

Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS / Willem Vernes