Menu
Beloftenelftal sneuvelt in halve finale

Beloftenelftal sneuvelt in halve finale

De Nederlandse Beloftenploeg heeft de halve finale van het Festival International Espoirs de Toulon niet overleefd. Woensdag moest de selectie van KNVB-coach en voormalig Ajax-trainer Adrie Koster met 4-2 passen tegen de leeftijdgenoten van Mexico.

Koster deed tegen de Mexicanen een beroep op twee Ajacieden. Jody Lukoki en Dico Koppers startten in de basis en speelden het volledige duel. Oranje koesterde halverwege de wedstrijd nog een 2-1 voorsprong. Feyenoorder Ricky van Haaren was maker van de beide goals. Na de pauze schakelden de Mexicanen een tandje hoger en zette het alsnog een geslaagde inhaalslag in. Die inhaalslag leverde de ploeg zelfs een 2-4 zege op. Het Nederlandse Beloftenelftal speelt vrijdag om de derde en vierde plek. De tegenstander komt uit de halve finale tussen Frankrijk en Turkije.

De vriendschappelijke interlands die de Beloften van Koster spelen zijn onder meer bedoeld om een extra lichting Nederlandse talenten, die vaak al te bewonderen zijn in de Eredivisie, aan internationale ervaring te helpen. Met deze extra interlandervaringen kunnen talenten wellicht doorstromen naar Jong Oranje.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees