Menu
Beloftenploeg opent 'Toulon' met zege

Beloftenploeg opent 'Toulon' met zege

Het Nederlandse Beloftenelftal is het Festival International Espoirs de Toulon goed begonnen. De selectie van KNVB-coach en voormalig Ajax-trainer Adrie Koster versloeg woensdag de leeftijdgenoten van Egypte met 3-0. Jody Lukoki behoorde tot de drie Ajacieden die in actie kwamen in Toulon.

De Nederlandse Beloften zijn in Frankrijk in groep A ingedeeld met Japan, Turkije en Egypte. Tot en met zondag wordt de groepsfase afgewerkt, daarna volgt de finale fase van het jaarlijks sterk bezette toernooi.

Nacer Barazite bezorgde Nederland halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong. Ben Rienstra maakte er na een kleine zeventig minuten 2-0 van. De Egyptenaren speelden toen al met tien man na rood voor Saleh Gomaa. Rick ten Voorde bepaalde eindstand op aangeven van invaller Jody Lukoki op 3-0. Naast Lukoki, hij speelde alleen de tweede helft, deed coach Koster in Toulon ook een beroep op de Ajacieden Joël Veltman en Dico Koppers. De beide verdedigers startten in de basis. Ruben Ligeon kwam woensdag niet in actie.

Japan is vrijdag de tegenstander van de Beloftenploeg in Toulon. Zondag wacht de krachtmeting met de Turken. De vriendschappelijke interlands die de Beloften van Koster spelen zijn onder meer bedoeld om een extra lichting Nederlandse talenten, die vaak al te bewonderen zijn in de Eredivisie, aan internationale ervaring te helpen. Met deze extra interlandervaringen kunnen talenten wellicht doorstromen naar Jong Oranje.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst