Menu
Ben jij de nieuwe Sneijder?

Ben jij de nieuwe Sneijder?

Ajax organiseert in de week van 22 februari tot en met 26 februari de jaarlijkse talentendagen. Dat is in de voorjaarsvakantie, hoewel scholen kunnen afwijken van deze vastgestelde data.

Aan de talentendagen kunnen de volgende pupillen meedoen:

• Veldspelers: eerste- en tweedejaars F- en eerstejaars E-pupillen (geboren in 2000, 2001 of 2002).

• Doelverdedigers: eerste- en tweedejaars F-, eerste- en tweedejaars E- en eerstejaars D-pupillen (geboren in 1998, 1999, 2000, 2001, 2002).


Let op: Maak de juiste keuze (er is maar één keuze mogelijk), opgegeven doelverdedigers kunnen later NIET als veldspeler mee doen (en andersom) en als je niet aan de gevraagde eisen voldoet kunnen wij niets voor je betekenen op de dag waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen.

Hoewel een profloopbaan voor spelers uit de bovengenoemde leeftijdscategorieën nu nog ver weg lijkt, kan het snel gaan. Ooit kwam Wesley Sneijder als zevenjarig jongetje binnen bij Ajax, nadat hij bij DOS uit Utrecht zijn eerste schreden op een voetbalveld had gezet. Uiteindelijk doorliep hij alle jeugdteams alvorens hij in 2003 debuteerde in het eerste elftal van Ajax. Tevens maakte hij dat jaar zijn debuut in het Nederlands elftal. Vier seizoenen later werd Sneijder voor heel veel geld ingelijfd door het grote Real Madrid, dat hem deze zomer transfereerde naar Internazionale uit Milaan.

Ryan Babel was in eerste instantie een minder lot beschoren en werd als tienjarige jongen afgetest door Ajax. De oud-speler van sv Diemen en Fortius liet het er echter niet bij zitten en werd een jaar later alsnog toegelaten tot de befaamde jeugdopleiding van de Amsterdammers. In 2004 maakte hij op 17-jarige leeftijd voor het eerst zijn opwachting in Ajax 1.

Ook Urby Emanuelson belandde via de talentendagen bij Ajax. Amper acht jaar oud verruilde hij SC Voorland voor de hoofdstedelijke trots. Ruim vijftien jaar later behoort de Amsterdammer tot de steunpilaren in het eerste team van trainer Martin Jol.

Sneijder, Babel en Emanuelson zijn slechts enkele voorbeelden van de vele profvoetballers die Ajax’ jeugdopleiding heeft voortgebracht. Van de Eredivisie tot gerenommeerde topcompetities. Overal lopen spelers die ooit via de talentendagen bij Ajax terechtkwamen.

Schroom daarom niet je aan te melden en wellicht treedt in de voetsporen van beroemde Ajacieden die jou ooit voorgingen. Let op: Je moet de onderstaande vragen wel met JA kunnen beantwoorden. Is dat het geval, vul dan het inschrijfformulier in:

• Ben je een jongen en wil je graag bij Ajax voetballen?
• Woon je in Amsterdam of binnen een straal van 60 kilometer?
• Denk je dat je net zo goed kunt worden als de spelers uit de Ajax-opleiding?
• Ben je als veldspeler óf doelverdediger in het juiste jaar geboren (zie hierboven)?

Als er te veel inschrijvingen zijn, zal er een voorselectie plaatsvinden. Inschrijvingen die niet voldoen aan de gevraagde leeftijdsgrens of die na 24 januari 2010 binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Mocht je na 8 februari 2010 nog geen uitnodiging hebben ontvangen (en ben je wel in het bezit van de bevestiging van je inschrijving; de automatische reply die je ontvangt na je inschrijving) neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 – 3119 116.

Foto: Ajax.nl

Aanmelden voor de talentendagen kan via onderstaande links.


Aanmelding veldspeler


Aanmelding doelverdediger