Menu

Benauwde zege Ajax

Ajax heeft in de uitwedstrijd tegen FC Twente de zenuwen van de supporters en de eigen bank behoorlijk op de proef gesteld. Hoewel het direct na rust 0-3 werd door Ibrahimovic slaagden de Amsterdammers er daarna niet meer in de druk op FC Twente te houden. FC Twente kwam naderbij tot 2-3 waardoor het een zinderende slotfase werd. Bij die stand bleef het waardoor Ajax het nieuwe seizoen met een benauwde maar zeer belangrijke overwinning opent.

90+1. De pass van N'Kufo op Culina is dusdanig dat Stekelenburg op tijd kan ingrijpen.

90. De laatste kansen van de reguliere speeltijd zijn voor Ajax, maar als Boukhari en Sonck de bal steeds verleggen en De Mul moet schiet, grijpt Boschker weer in.

87. Sonck kan aan alle spanning een eind maken als hij de bal op een presenteerblaadje krijgt van Boukhari. De Belg weet echter niet meer dan een zacht rollertje te produceren.

85. Bossen lijkt de weg kwijt. Hij geeft Twente een indirecte vrije trap in het strafschopgebied maar herziet zijn beslissing enkele seconden later.

84. WISSEL FC Twente. Ruud Bruns komt in het veld voor Rahim.

84. Boschker laat de bal uit de corner van De Mul zomaar los, maar daar rekent niemand bij Ajax op waardoor het geen gevolg heeft voor de oud-Ajacied.

82. Met veel gevoel schiet Sneijder op doel. Het schot is mooi, maar de richting ontbreekt.

79. Sneijder probeert van grote afstand Boschker te verrassen maar de bal eindigt ver uit de buurt van de doelman in de gracht.

76. Wesley Sonck krijgt zijn eerste kleine mogelijkheid, maar met vier roodhemden om hem heen is het te moeilijk.

71. WISSELS AJAX. Sonck voor Ibrahimovic, Galásek voor Obodai, Sneijder voor Van der Vaart

69. Van der Vaart schiet de bal uit een vrije trap mooi over de muur, maar Boschker maakt van de inzet een corner.

67. GOAL! De aanval gaat door en een misverstand bij Escudé en Stekelenburg waar N'Kufo van profiteert, 2-3.

66. Vrije trap FC Twente op 20 meter voor het doel. Cziommer schiet in de muur.

64. Boukhari wordt in kansrijke positie teruggefloten wegens vermeend hands.

61. WISSEL FC Twente. Afonso maakt plaats voor El Ahmadi.

59. GELE KAART. Van der Vaart krijgt de gele kaart wegens aanmerkingen op Bossen.

58. GELE KAART. Ibrahimovic krijgt de gele kaart.

56. Heitinga gaat neer, maar de aanval van Ajax gaat verder omdat De Mul het niet ziet.

54. Bij een vrije trap voor FC Twente lijkt De Jong hands te maken. Bossen ziet het niet, de grensrechter steekt wel de vlag in de lucht, maar hij wordt genegeerd door de scheidsrechter omdat Ajax alweer weg is aan de rechterkant van het veld. Daar passt De Mul op Ibrahimovic maar die raakt de bal kwijt.

48. GOAL! Karin Touzani brengt Twente terug in de wedstrijd, 1-3.

46. GOAL!! Voordat iedereen op zijn plaats zit heeft Zlatan Ibrahimovic de stand op 0-3 gemaakt. Escudé passt op Boukhari, Boukhari geeft voor en de Zweed scoort 0-3.

46. WISSEL FC Twente. Sibum wordt vervangen door Niels Wellenberg.

45. N'Kufo lijkt op slag van rust nog de aansluitingstreffer te maken, maar nadat de spits Stekelenburg voorbij is schiet hij op de paal.

42. Boschker zet alle zeilen bij en voorkomt zo een doelpunt van de zeer gretige Boukhari.

40. GOAL!! Boukhari mag op links door van scheidsrechter Bossen. Hij passt in op Ibrahimovic die de bal doortikt naar De Mul. De jonge Belg trekt naar binnen, schiet weer prachtig in maar raakt de lat. De terugspringende bal wordt door Van der Vaart opgepikt en nadat de aanvoerder met een goede beweging de bal lekker neerlegt schiet hij hem in de verre hoek, 0-2!

30. GOAL!! Tom de Mul scoort een fantastisch doelpunt met links. Hij pikte de bal op, ging naar binnen en haalde mooi uit, 0-1

27. Cziommer is op rechts weg, hij passt op Afonso. Die schiet op doel maar mist de juiste richting.

25. Vrije trap Fafiani draait netjes in handen van Stekelenburg.

24. Vrije trap voor Ajax aan de linkerkant vna het veld. Van der Vaart zet laag in, Twente werkt weg en in de rebound schiet De Mul naast.

22. Boukhari geeft met rechts een goede voorzet vanaf links. Boschker had er echter weer goed het oog op en stompt de bal voor Ibrahimovic gevaarlijk wordt, weg.

15. Na een prachtige actie van Van der Vaart krijgt Ibrahimovic alle kans om te scoren. Maar Sander Boschker blijkt niet onder de indruk en wint het één-tegen-één met verve.

12. Boukhari onderschept de bal op de helft van FC Twente en passt direct op Ibrahimovic. De Zweed kan de bal net niet lekker onder conrole krijgen.

10. Bossen bestraft Obodai voor een actie op Culina met een vrije trap tegen. Maarten Stekelenburg heeft geen moeite met de inzet van Zomer.

8. Tom de Mul zet goed voor vanaf rechts maar Zlatan Ibrahimovic is net te ver van de bal af om met kracht te kunnen inschieten.

2. N'Kufo gaat door op links en houdt de bal nog binnen. Hij legt terug op de inkomende Afonso, die de bal vervolgens in het zijnet plaatst. Ajax is gewaarschuwd.

1. Twente trapt af en Boukhari onderschept de eerste bal op eigen helft.

0. Scheidsrechter Ruud Bossen fluit Ajax en FC Twente weg voor het seizoen 2004-2005.


Opstellingen
FC Twente: Boschker, Schuurman, Zomer, Touzani, Cziommer, N'Kufo, Culina, Fafiani, Rahim, Afonso, Sibum
Wissels: Paauwe, Koster, Jurgens, Bruns, Wellenberg, El Ahmadi, Da Costa

Ajax: Stekelenburg, De Jong, Heitinga, Escudé, Maxwell, Pienaar, Obodai, Van der Vaart, De Mul, Ibrahimovic, Boukhari
Wissels: Lobont, Galásek, Anastasiou, Sonck, De Ridder, Grygera